Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Spor Bilimleri Fakültesine Konuk Oldu

​Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine konuk olarak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine konuk olarak “Kariyer Günleri” programında öğrencilerle bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hülya Bingöl’ün moderatörlüğünde gerçekleşen programa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkan Ahmet Göksu, TVF Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç, TVF Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alpaslan,  TVF Malatya İl Temsilcisi Baki Alpaslan, Malatya Kültür Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin tanıtım videosuyla başlayan kariyer günleri programı Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu’nun konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Gündoğdu şu şekilde konuştu: “Bugün Spor Federasyonu’nda yaptığı başarılardan, Türkiye’nin en başarılı spor yöneticilerinden birini konuk ediyoruz. Mehmet Akif Üstündağ başkanımıza katılımından dolayı, bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz. Deneyimleriniz, birikimleriniz, yaşanmışlığınızı öğrencilerimizle, öğretim elemanlarımızla paylaşacaksınız. Bana göre en değerli, en önemli derslerden birisi bu olacak tekrardan teşekkür ediyorum.” Prof. Dr. Cemal Gündoğdu konuşmasında, Spor Bilimleri Fakültesinin tarihinden, alt yapısından, akademik potansiyelinden, yaptıkları projelerden de bahsetti.

Programın devamında Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın başarılarını tanıtan kısa video Memleketim Türküsü eşliğinde katılımcılara izletildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Siz bu ülkenin geleceği olan, gelecekte önemli işlere imza atacak olan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri hepiniz bu güzel şehrin güzel gününde hoş geldiniz. Malatya benim memleketim, bugün geldiğimiz noktada büyük bir ülkeyiz, güçlü bir gençliğe sahibiz ve son bir yılda söylenen şöyle bir slogan var: Türkiye artık bir voleybol ülkesi.”

Türkiye’nin voleybol dünya sıralamasında takım sporlarında dünyanın ilk dördü içerisinde yer aldığını, kulüpler bazında ise, Avrupa ve dünyada birinci sırada olduğunu vurgulayan Mehmet Akif Üstündağ, sözlerine şunları ekledi:

“Milli takımlar düzeyinde de çok önemli başarılar elde ederek hepinizin canı gönülden desteklediğiniz, seyrettiğiniz ve gurur duyduğunuz bir milli takım ülkenin gururu oldu. Tabii ben başkan olarak burada elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Ben 42 yıldır Türk sporunun içindeyim bana ‘mühendislik nasıl bir şey, doktorluk nasıl bir meslek?’ diye sorsanız bilmem ama çok iyi bildiğim bir spor yönetmenliği, sporculuk ve bu ülkenin spor alanında hizmet etmek. Onun için kendimi buraya yoğunlaştırdım ve bu süreçte Türkiye’de takım sporlarında dünyada çok önemli işler yaptık.”

Olimpiyatlara katılan tek takım sporunun voleybol olduğunu dile getiren Mehmet Akif Üstündağ “Avrupa Şampiyonası’nda biz öyle bir noktaya geldik ki işimiz zordu, çok mücadele etmemiz lazımdı ama işimi çok seviyorum, ben görev aldığım işin en iyisin yapmak için mücadele ediyorum. Ama her şeyden önce bu memleketin bana vermiş olduğu özgüven bugün burada bu kariyer gününde her ilden öğrencilerimiz var. Tabi ki biz Malatyalıyız ama öncesinde biz Türkiyeliyiz. Bunun da altını çizelim. Malatya İl Takımını temsil etmiyoruz. Türkiye Voleybol Milli Takımını, Türkiye olarak temsil ediyoruz. Türkiye vazgeçilmezimizdir.” şeklinde konuştu.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, öğrencilerin rol model olarak Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ’ı almaları gerektiğinden bahsederek şunları dile getirdi:

“Sizlerin rol modeliniz bir abinizi Üniversitemizde Spor Bilimleri Fakültesinde misafir ediyoruz. Sizler bu sporun okulunu okuyorsunuz. Rol modeliniz de Akif Bey. Akif Bey’in anlattıklarını anlatmadıklarını da takip edeceksiniz. Onu da iyi okursanız iki yönlü çok iyi spor yöneticiliği bölümü, antrenörlük bölümü, beden eğitimi öğretmenliği bölümü, engellilerde beden eğitimi öğretmenliği bölümünü sizler bütün öğrenciler olarak sahada başarılar kazanacaksınız. Teorik bilgiyi hocalarınızdan alıyorsunuz. Pratik uygulamanızı yapıyorsunuz ama sahadaki rol modeliniz Akif Bey olmalı. Anlattıklarını can kulağıyla dinlediniz ama bundan sonra da çok yakından takip edin. Yolunuz ancak böyle başarıya ulaşır. Gurur duyuyoruz tebrik ediyoruz kendisini Türk Voleybolunu getirdiği noktayı izah etti. Milli maçta spor bilimleri fakültemizin öğrencilerine yaptığı jest için de ayrıca üniversitemiz adına, şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme