Türkiye tuzağın içinde

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir BOZKURT

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir BOZKURT Hatayın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Atme sınır kapısındaki yüzlerce Suriyeli mültecinin beton duvarı aşarak Türk askerinin nöbet tuttuğu kulübeyi bir süreliğine ele geçirmesi ve buğday tarlaları ile zeytinliklerin ateşe verilmesi olayı ile ilgili üzüntü ve endişe duyduğunu belirterek, yazılı açıklama yaptı. Başkan Bozkurt açıklamasında; "Ülkemizde önümüzdeki dönemde en önemli sorunlardan biri göç eden mültecilerin ülkemizde yaşanacak bir sıkıntının kaynağını oluşturması tehdidir. Suriyeli mültecilere devlet olarak insanı her türlü gayreti ve çabayı gösterdik.

Suriyeli göçmenler ilerde ülkemizdeki bir çok sorunun kaynağını oluşturacağını düşünüyorum.Bu hususla ilgili halkımızla düşüncelerimi paylaşmayı kendime bir görev olarak görüyorum.Türkiyenin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı Suriyelilerin ülkelerine dönmesi gerekmektedir. Ülkemizde kayıtlı yaklaşık 4 milyona yakın suriyelinin olduğu değerlendirilmektedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar önümüzdeki dönemde daha çok artacaktır. Üretmeyen milletler yok olmaya mahkumdur sözü benim için çok önemlidir. Bugün ülkemizde her fabrikanın bir kale olması gerekirken kalelerin kapısına ya kilit vurduk yada özelleştirdik.Suriyeliler üzerinde devletin her zaman iyi bir yaşam sürdüreceği algısı oluşturulduğundan dolayı yarın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarda başta suriyeli mültecilerin ülkemizde ayaklanmayacağının garantisini kim verebilir.

Şimdi tehlikenin varlığını daha net açıklamaya çalışayım. 1897'de toplanan Birinci Siyonist Kongresinde alınan kararların başında 50 yıl içerisinde Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulması,100 yıl içerisindede Türkiyenin Güneydoğu'sunuda içine alan Nil'den Fırat'a kadar Büyük İsrail devletinin kurulması kararları alınmıştır. Ülkemizin ilerde önündeki en büyük mücadele edeceği konu bu olacaktır.Irakta ve Suriyede demokrasi,kimlik ve mezhep çatışması altında ayaklanmaları kışkırtarak emperyalistler Irak ve Suriyeyi parçalamayı başarmışlardır.Bir gün  bize gelecekler ülkemizdeki kürt kardeşlerimizin bu oyuna gelmeyeceklerini düşünüyor ve inanıyorum. 

Bu konu hiç bir zaman gözardı edilmemesi ve hazırlıklı olunması gereken bir konudur. İktidar ve muhalafet dahil tüm siyasi parti ve liderlerinin artık çekişmeyi bir kenara bırakarak ülkemizin yarınları için halkımızın menfaatini esas alan bir siyaset izlemelidir. Yarın çok geç olabilir. Biz Umut Partisi olarak her daim halkımızın yanında ve hizmetindeyiz" Dedi.

Bakmadan Geçme