Türkiye İçin Değil Kendisi İçin Siyaset:Gösteriş-Şov

Av. Selahattin Sarıoğlu

Avukat ve eski Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu , Muharrem İnce hakkında bir tv kanalındaki konuşmayı gösteriş şov olarak nitelendirdi. Sarıoğlu açıklamasında;

"Muharrem İnce önceki gün bir TV’de katıldığı canlı yayını, Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’un Fethinin 557. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmaya bağlanıp programa ara verildiği için terketti.
Üstelik bu durum kendisine önceden bildirildiği halde...
Nye gitti peki?
Benim aklıma, ‘gösteriş’ için, şov için gittiğinden başka birşey gelmiyor...
...
2012’de, Bürçenin kabülünden sonra o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan adet üzre muhalefet milletvekillerinin elini sıkarken grup başkan vekili İnce’nin elini sıkmamıştı.
İnce, fırsatı ganimet bilmiş, Başbakan Erdoğan’a, “Elimi sıkmaması benim için onur”, “Elim kirlenmmiş oldu” gibi çok ağır sözler sarfetti.
Bu olayın ertesi günü 21 Aralık gecesi “İnönü ve Demokrasi” konulu konuşma yapmak için Malatya’ya gelmşti.
Uçağa binmeden Halk Tv’de konuşmuş ve çok daha ağır sözler sarfetmişti.
Havalimanında karşıladık. Anemon Otele geldik.
Kendisine dedim ki, “Böyle, ağır sözler söyleyeceğinize, “Ey halkım, ben ayağa kalktım tokalaşmak için Başbakanımıza elimi uzattım ama o tokalaşmadı, elimi boşlukta bıraktı. Size havale ediyorum. Takdir sizin.’ deseydiniz daha iyi olurdu. Halkın hoşuna gider, oyumuz artardı.” dedim.
Demez olayıdım, bir saatten fazla süren sohbette durup durup bana dönerek, “Yav sen öyle diyorsun ama...’ diye kendi üslubunu haklılığını savunuyordu.
Neden?
Çünkü, o Parti, Halk, Millet, Türkiye için değil, partililerin hoşuna giden üslubu uygulayarak kendisi için, Parti içindeki yerini berkirmek siyaset yapıyordu.
Aradan sekiz yıl geçti. Hala aynı yol, aynı üslup.
Oylar da hala yüzde yirmi beş civarında.
Bu tokalaşmamadan üç gün sonra, 23 Aralık 2012’de Koceli’de “CHP iktidara geldiğinde Erdoğan Türkiye’den kaçacak” diyordu.
Önceki akşam kendisine, Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına bağlanılacağı, programa ara verileceği bildirildiği halde bile bile gidip, bilmiyormuş gibi yaparak, söylene söylene canlı yayını terk etmesi de aynı uslüp ve aynı amaca hizmet, parti içindekilere kendini sevdirip gelecek seçimde yine partinin cumhurbaşkanı adayı olabilmek.
Yani, Millete, Türkiye’ye hizmet için değil kendine hizmet için yapılan gösteri, şov.
Bunun neresi siyaset, neresi samimiyet, neresi Vatan Millet. "dedi.

Av. Selahattin Sarıoğlu

Bakmadan Geçme