Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası Kutlama Mesajı

Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası Kutlama Mesajı

Türk Polis Teşkilatımız 177yıla dayanan köklü mazisiyle devletimizin en hayati kurumlarından biridir. Emniyet teşkilatımız kurulduğu günden bugüne elde ettiği bilgi ve tecrübesiyle, hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, her türlü şartta üstün vazife anlayışıyla görevini güçlü bir şekilde sürdürmektedir. 
Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.”  ifadesini şiar edinen Türk Polisi, yasalarla kendisine verilen görevleri başarı ile yerine getirmenin yanında, Devletimizin vatandaşlara uzanan yardım ve merhamet eli olmayı da sürdürmektedir. 
Emniyet personelimizin, asayişin temin edilmesinden trafik güvenliğinin sağlanmasına, toplumsal olaylara müdahaleden kaçakçılık suçlarının önlenmesine, uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle mücadeleden ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin kardeşliğini hedef alan terör saldırıları ile terör örgütlerinin bertaraf edilmesine kadar ülkemizin güvenliğini tehdit eden her alanda canlarını ortaya koyarak verdiği mücadeledeki fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir.
Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur içerisinde yaşaması, can ve mal güvenliğinin temini için, terör şebekelerine karşı devam eden yılmaz mücadelesinde, binlerce mensubunu şehit vermesi bu uğurdaki görev şuurunun ne kadar güçlü olduğunu açıkça göstermiştir.
Malatya İlinde, halkımızın huzur içerisinde hayatını devam ettirmesini sağlamak ve devletimize olan güvenin tesisi için vatandaşlarımızla el ele gece gündüz demeden fedakârca mesai sarf eden polislerimize teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle; Aziz Vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu temin yolunda görev ifa ederken şehadetle şereflenen polislerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.
 
Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıldönümünde tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu ömürler temenni ediyorum.


Aydın BARUŞ
Malatya Valisi
 

Bakmadan Geçme