Türk Kızılay'ından Açıklama

Bugün itibarı ile Malatya basınında bir medya kuruluşumuzda 'encümenin 'Kızılay kabini' kararını Polat uygulamıyor mu?!'

Bugün itibarı ile Malatya basınında bir medya kuruluşumuzda “encümenin ‘Kızılay kabini’ kararını Polat uygulamıyor mu?!” Şeklinde çıkan haber nedeni ile basın açıklaması yapmak zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle haber içeriğini servis eden kişi veya kişilerin medya kuruluşumuzu yanlış bilgilendirme yaparak seçim öncesi Türk Kızılayı üzerinden Belediye Başkanı’mız sayın Hacı Uğur Polat’ı yıpratmak ve yine Türk Kızılayı ile Büyükşehir Belediye’si arasındaki ilişkiye de kasıtlı olarak zarar vermek maksadı ile bir çalışma içine girdiğini düşünmekteyiz.

Zira Büyükşehir Belediyesi encümen kararı ile Yeni Cami önündeki alanda prefabrik sabit kan bağışı alma birimi yerleştirilse de Malatya’lıların Yeni Cami’nin önünün kapanması iddiası ile gösterdiği tepkiler sebebi ile Türk Kızılayı’nın misyonuna uygun bir alan bulma ve o alanda faaliyet göstermesi için yeni bir yer bulma konusundaki çalışmalar devam etmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı arasında görüş birliğine varılmış ve ortak karar doğrultusunda prefabrik yapının yeni yer bulunana kadar kaldırılmasın karar verilmiş ve bu yönde işlem tesis edilmiştir.

Hali hazırda Büyükşehir Belediyesince tarafımıza önerilen alanlar ve Kan Hizmetleri ekibimizce tespit edilmeye çalışılan alanlar arasında Türk Kızılayı’nın kullanım amaçlarına uygun yer arayışı devam etmektedir.

Yer belirleme noktasında kurumlar arasında ortak görüş birliğine varılarak yer ayarlanmaya çalışıldığından ve bu hususta bazı resmi kurumlarla da ayrıca en uygun yeri belirleme noktasında görüşmelere devam edildiğinden 3. Kişilerin yer belirleme noktasında etkili oldukları hususu doğruyu yansıtmamaktadır.

Büyükşehir Belediye’si tarafından prefabrike yapıyı merkeze daha uzak bir yere yerleştirmeyi düşündükleri iddiası da bu nedenlerle doğruyu yansıtmamaktadır. Zira yer belirleme noktasında Kızılay’ın ihtiyaçlarını görecek konumu en uygun yeri belirleme noktasında kan hizmetleri tarafından çalışmalar devam etmektedir.

 Malatya iline kazandırdığımız vagon fabrikası alanı ile ilgili yatırımın ardından Büyükşehir Belediyesi ile de ortak olarak Malatya’da sağlık alanında yapılması planlanan bir başka yatırım planının akabinde bu ilişkilerden rahatsız olan bir kısım çevrelerce gerçeğe aykırı bilgilerle Malatya basının yanıltılmaya çalışılmasının tek sebebi Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılayı arasındaki ilişkilerin ve yapılacak yatırımların bozulmasını sağlamaya yöneliktir.

Bu konuda sayın basın mensupları haberin içeriği hakkında Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı ile irtibata geçse gerçek bilgiyi vermekten kaçınmayacakken kimliği haberi yapan ilgili basın mensuplarınca bilinen art niyetli kişi veya kişilerin gerçeğe aykırı beyanları ile haber yapılması Türk Kızılayı’na da zarar vermektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla duyurulur.

 

Av. M. Umut YALÇIN

Türk Kızılayı Malatya

Bakmadan Geçme