Türk Kahvesinin Faydaları

Türk Kahvesinin Faydaları


Geleneksel lezzetlerimizden olan Türk kahvesi faydalarıyla merak ediliyor. Hem kilo verdiren hem kalp dostu olan kahvenin yararlarını duyan şaşırıyor. Günde en az 3 fincan Türk kahvesi içerseniz metabolizmanız hızlanır ve hızlı kilo verirsiniz. Düzenli olarak tüketilen kahvenizi sade, orta ve şekerli olarak tercih edebilirsiniz. Diyetisyenlerin önerisi ise kahvenin şekersiz sade tercih edilmesidir. Peki Türk kahvesinin faydaları nelerdir? İşte Türk kahvesinin bilinmeyen mucizevi faydaları…

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Ömrü uzatıyor

Türk kahvesi ömrü uzatıyor ve kalbe iyi geliyor. Kahvenin antioksidan yani vücudu zararlı maddelerden temizleme etkisinin de payı olduğunu belirtiyorlar. Aşırıya kaçmadan tüketilen kahve insan sağlığına yararlı oluyor.

Metabolizmayı hızlandırır

Türk kahvesi metabolizmayı hızlandırıp zayıf kalmanızı sağlıyor. Son dönemlerde pek çok kişi özellikle de kilo verirken gün içerisinde ağırlıklı olarak kahve tüketmeye çalışır, diğer içecekleri ya da yiyecekleri tüketmekten kaçınır. Önemli olan kahvenizi sade tercih etmeniz. Sabahları aç karnına içilen kahvenin tok tutup metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır.

Kalp dostudur

Türk kahvesi kalp dostudur. Aynı zamanda kalori içerikleri bakımından da yoğun olmayan kahve, bir yandan tokluk hissini yeterince tatmamıza bir yandan da kilo almamızı engelleyici özellikleriyle ortaya çıkar.


Antioksidan deposudur

Kahvenin telvesi ile pişirilmesi Türk kahvesinin antioksidan kapasitesini arttırmaktadır. Antioksidan yiyecek ve içecekler tüketerek kanınızdaki antioksidan miktarını artırıp oksidatif stresle mücadele edebilirsiniz ve hastalıklara yakalanma riskinizi azalır. Günde 1 fincan Türk kahvesi içseniz bile size inanılmaz faydası olacaktır.

Yağ yakımını hızlandırır

Sağlıklı içecekler arasında yer alan Türk kahvesi yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenizi sağlar. Kilo vermek ya da yağ yakımını artırmak için tamamen yağdan uzak bir beslenme programı uygulandığında vücut için önemli olan yağda eriyen vitaminlerin kullanılması engellenir.

Cilde iyi gelir

Türk kahvesini cildinize uyguladığınız zaman parlak ve canlı bir görünümüne kavuşursunuz. Kahve telvesinin cilde faydaları gözaltı morluklarında da kendini gösteriyor.

Alzheimer hastalığına iyi gelir

Alzheimer hastalığının, günümüzde tıp dünyasının en çok bütçe ayırdığı ve üzerinde en çok uğraş verdiği hastalıkların başındadır. Türk kahvesi Alzheimer hastalığına iyi gelir.

Toklu hissi verir

Türk kahvesi günde bir fincan tüketildiğinde tokluk hissi sağlayarak kilo verme ve kilo koruma programlarında olumlu etkiler sağlar.

Zihinsel yorgunluğu önler


Beyin yorgunluğu, kişilerde dönemsel olarak ortaya çıkan ve kişiyi hem ruhen hem de fiziken doğrudan etkileyen tıbbi bir olumsuzluktur. Türk kahvesi zihinsel yorgunluğu önler.

Karaciğer yağlanmasını engeller

İnsan vücuduna inanılmaz faydalarıyla bilinen Türk kahvesi karaciğer yağlanmasını önlüyor. Günde bir fincan kahve içmek de karaciğer yağlanmasını ve iltihabı azaltır.

Sinir stresten uzaklaştırır

Zihniniz boşaltmak veya stresten uzak durmak için Türk kahvesini tüketebilirsiniz. Hem sağlığa yararlı hem de beyin fonksiyonlarına iyi gelmesiyle kahvenin tüketimi gün geçtikçe artıyor.

İltihapları giderir

Türk kahvesi vücuttaki iltihaplara iyi geliyor.

Safra taşını engeller

Safra taşı oluşumu, en sık görülen hastalıkların başında yer alıyor. Her yaş grubunda görülse de genç yaş kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla görülüyor. Türk kahvesi içmek safra taşını engelliyor.

Baş ağrısını geçirir

Migren gibi kronik hastalığı olanlar için ise baş ağrısı hayatı kabusa çevirir. Oysa bazı detaylara dikkat etmeniz, baş ağrılarıyla baş etmenizde büyük fayda sağlar. Türk kahvesi içmek baş ağrısına iyi gelir.


HER GÜN TÜRK KAHVESİ İÇERSENİZ NE OLUR?

Türk kahvesi hem vücuda iyi geliyor hem de tokluk hissi veriyor. Bununla birlikte her gün içilen türk kahvesi zinde tutuyor. Türk kahvesini aşırıya kaçmadan tüketmeniz gerekiyor. Günde 3 kez içilen Türk kahvesi insan sağlığı için yeterlidir. Uyarıcı özelliğiyle bir fincan dahası beyninizi sinyallere karşı açık hale getirir ve vücuttaki enerjiyi arttırabilir.

Bakmadan Geçme