Türk Dünyası Coğrafyası Mazisine Layık İstikbale Kavuşacaktır

Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev'den Başkan Gürkan'a Ziyaret

Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivaline katılmak üzere ilimize gelen TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilat Genel Sekreteri Sultan Raev ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’i Malatya’da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sayın Genel Sekreter Sultan Raev’i Kayısı Festivali dolayısıyla Malatya’ya davet ettik. Kendileri Türk Devletleri Teşkilatı adına onur verdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkü Cumhuriyetlerimizle ve Türk Devletlerine yakın olan ülkelerle yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Tarihteki bağımızın coğrafyanın ve şartların getirdiği ayrılıkla dilimizde, temelimizde ve kültürel anlamdaki birlikteliğimizde zaman zaman sıkıntılar yaşadığımız oldu. İnşallah TÜRKSOY Genel Sekreterimizle ki kendileri üç dönem Kültür Bakanlığı yapmış kültürel birlik noktasında, dirilebilirlik noktasında, hedefte birlik noktasında Türk Cumhuriyetlerinde güzel bir atmosfer olacağına inanıyorum. Kayısı festivalimizi onurlandıran son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’da bilindiği gibi Türk Dünyası AK Sakallılar Başkanıdır. Türk Dünyası AK Sakallılar heyetinin başkanı olan Sayın Başbakanımız aynı zamanda Türklerin atası olan Dede Korkut’umuzdur. Biz, Dede Korkutlarımızı çoğaltacağız, artıracağız, bilge kişilerimizi artıracağız. Tarihteki birliğimiz noktasında, dil birliğimiz noktasında, kültürel birliğimiz noktasında ve hedef birliği noktasında Türk Devletleriyle yakın temas içerisinde Türk Dünyası coğrafyasını hem ekonomik anlamda, hem kültürel anlamda birlikte inkişaf ettirildiği takdirde ben inanıyorum ki tarihindeki mazisine layık istikbale milletimiz kavuşacaktır diye düşünüyorum. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’i ve heyetini Malatya’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu ve teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum” diye konuştu.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ise Malatya’daki sıcak karşılamalarından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “ TÜRKSOY teşkilatımız kültür kapsamında çalışıyor. Bizim dilimiz, dinimiz, tarihimiz bir. Türk Devletleri inşallah TÜRKSOY teşkilatımızda gelişerek artacak. Bundan sonra biz TÜRKSOY teşkilatının kültür anlamında faaliyetlerini devam ettireceğiz. TÜRKSOY olarak Türk Dünyasının kültürünü dünyaya tanıtmak istiyoruz. TÜRKSOY teşkilatımız Türk Dünyasında ilk teşkilatımızdır. 1993 yılında teşkilatımız kuruldu. Türk Devletlerimiz teşkilatımız içerisine girdi. Biz, kalbimizle, dilimizle, medeniyetimizle biriz, beraberiz. Türk dünyasını daha da yükseltmek için çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Ziyarette Başkan Gürkan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’a dünyada yapılan ilk kılıcın replikasını ve kayısı hediye etti. 
Ayrıca TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve ziyarette bulunan Özbekistan, Kırgızistan ve Endonezya’dan gelen heyetler de Başkan Gürkan’a çeşitli hediyeler takdim ettiler.
 

Bakmadan Geçme