Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci Battalgazi'de yaşlılar ile buluştu.

Buluşmanın ev sahipliğini Battalgazi Belediyesi, Çınar Park'ta yaptı. Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen programa
Çınarların Gölgesi'nde ismi verildi. Huzurevlerinde kalan yaşlılar da programda konuk edildi.
Prog

Buluşmanın ev sahipliğini Battalgazi Belediyesi, Çınar Park'ta yaptı. Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen programa
Çınarların Gölgesi'nde ismi verildi. Huzurevlerinde kalan yaşlılar da programda konuk edildi.
Programda konuşan Esra Tüfenkci, "Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem kökleridir. Onların tecrübeleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, devam edecektir" dedi.
Tüfenkci, yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının önemine dikkat çekti.
Tüfenkci: "Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, ülkemizde de yaşlı nüfusun genel nüfus içerisindeki sayı ve oranları gün geçtikçe artmaktadır.
Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı, yüzde 8 iken;  bu oran 2023’te yüzde 10’a, 2050’de ise yüzde 21’e yükselecektir. Yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının devam etmesi gerekmektedir."
Tüfenkci, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere üç çocuk tavsiyesini hatırlattı, "En az 3 çocuk bu açıdan bir mecburiyettir.
Alınan önlemlerin işe yaraması, toplumun da bunun gerekliliğine inanmasına bağlıdır." dedi.
Tüfenkci, güçlü aile yapısının önemine  vurgu yaptı, o aile yapısının temelini de aile büyüklerinin oluşturduğuna dikkat çekti. Tüfenkci, " Biz yaşlılığı ununu eleyip, eleğini duvara asmak olarak görmüyoruz. Yaşlılarımızın önce ailelerine, sonra toplumumuza verecekleri daha çok şeyler vardır. Genç ve yaşlı kuşağın geleneksel aile yapımız içinde bir arada olması ülkemizi geleceğe taşıyan gücü oluşturmaktadır." dedi.
Programa Esra Tüfenkci'nin yanı sıra Vali Musta Toprak'ın eşi Selime Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın eşi Kadriye Urhal ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan da katıldı.
Programın sonunda Esra Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin hediyelerini yaşlılara takdim etti.

Bakmadan Geçme