TKDK il temsilcisi Tunç Koyun Keçi birliğini ziyaret etti

Tarımsal kalkınma destekleme kurumu il koordinatörü Murat Tunç Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Tarımsal kalkınma destekleme kurumu il koordinatörü Murat Tunç Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İhsan Akın yaptığı açıklamada  “Bugün TKDK müdürümüz Malatya il koordinatörümüz Murat Tunç bizleri ziyaret etmişlerdir, bu anlamda bütün yetiştiricilerimiz üreticilerimiz yönetim kurulu adına kendisine teşekkür ediyoruz.  Bizleri hayırlı olsun ziyaretlerinden dolayı. Tabi müdürüm gerçekten çalışma anlamında Malatya’daki özellikle il müdürlüğüne geldiği günden bugüne bütün kurum ve kuruluşlarla yine sivil toplum örgütleriyle ilgili toplantıları yaparak sahaya inerek çalışmalarını arttırarak Malatya’da ve Türkiye’de örnek bir il müdürlüğü ve yüzlerce projeye imza atmıştır. Tarım anlamında hayvancılık anlamında biz bide tarım ve hayvancılık platformu başkanı olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Birbirini tamamlayan kurumların kesinlikle kurumsal çalışması lazım birbirine destek olması lazım çünkü şahsi bir şey yok burada genel anlamda ille alakalı ülkeyle alakalı bir çalışma olduğu için küçükbaş hayvancılığa da sayın müdürümün özellikle önem vermesini istiyoruz. İlgili toplantılarda küçükbaş hayvancılığın da bizim vazgeçilmezimiz olduğunu orada desteklerin artması özellikle hibelerin arttırılması noktasında da yine proje anlamında da projelerde biraz daha bürokrasinin azaltılması çünkü hükümetimiz devletimiz bakanlığımız cumhurbaşkanlığımız yeni sisteme geçmiştir. Bundan sonra daha da hızlı işleyecektir bu anlamda herkesin kendisini yenilemesi gerekiyor. Bu yeni sisteme adapte etmesi lazım. Bizde bu sisteme adapte olarak müdürlüğümüzden beklentimiz proje anlamında desteklerini bizlere sunmasını inşallah ileriki süreçlerde bekliyoruz. Tekrar kendisine bizleri ziyaretlerinden dolayı hoş geldin diyorum. Teşekkür ediyorum.  “ dedi.

Tarımsal kalkınma destekleme kurumu il koordinatörü Murat Tunç da yaptığı açıklamada“ Öncelikle başkanımızın bu güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanımızın tekrar seçilmesinden dolayı da hayırlı olsun diyorum kendilerine tabi burası üreticilerimizin evi böyle bir yerde ağırlanmaktan da duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Üreticiler tarımın temel taşı yani bugün ülkemiz de bir tarım ülkesi olması bir hayvancılık ülkesi olması sebebiyle her bir üretici bizim için çok önemli çok da değerli biz üreticilerimizin gelişmesi için tabi devlet olarak elimizden geleni sizlerin buradaki fikirlerinizle sizlerin buradaki değerlerinizle bize değer katarak bunları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Malatya tarım ve hayvancılıkta önemli bir il. Ben şunu sizden rica ediyorum hiçbir mazeret olmadan biz hayvancılığı Malatya’da geliştirmemiz lazım. Küçükbaş hayvancılığı bizim daha da öne çekmemiz lazım bizim bölgemizde bu anlamda biz birinci sırada olmamız lazım hiçbir mazeret olmadan. Şu ırk buraya uymaz bu ırk böyledir işte eksiklerimiz var… Her şeyin bir çözümü var her şeyin bir yolu var nasıl insanlar günümüzde susuz tarım yapabiliyorsa bizde merasız hayvancılık yapmayı öğrenmeliyiz. Biz hayvanın ırkının hangisi Malatya’ya uygunsa onu bulup yoksa geliştirip buralarda bu hayvancılığı bu tarımı geliştirmemiz lazım. Bu bizim üzerimize büyük bir vebaldir aynı zamanda. Ülkemizin gelişmesindeki temel taş Türkiye’de tarım ve hayvancılıktan geçer. Nasıl Türkiye’nin 2023 hedefi varsa Malatya’nın 2023 hedefi de bölgesinde hayvancılığı Malatya olarak 1. Yapmak olsun. Malatya’ tarım ve hayvancılık anlamında ilk sıraya oturtmamız lazım. Ev sahipliğinizden dolayı da çok teşekkür ederim sizlerle olduğumdan dolayı da mutluluğumu ifade etmek istiyorum çok teşekkür ederim ,sağ olun. “ dedi .

Bakmadan Geçme