'TKDK' Girişimcilere Işık Tutuyor

Malatya için başarılı işlere imza atan TKDK, hem hayvancılık hem de tarımsal üretim anlamında önde gelen hibe programlarıyla girişimcilere ışık tutuyor.

      Avrupa Birliği’nin hibe fonlarını kırsal alanda yatırım yapmak isteyen ilgililere ulaştırmayı hedefleyen TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) geçtiğimiz yıllarda ilimiz genelinde bir çok tarımsal işletmenin faaliyete geçmesine vesile olmuş, Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar başlığında Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirmeye yönelik hibe programlarıyla  bu yıl da aynı şekilde hibe destekleri vermeye devam ediyor.
      Malatya için başarılı işlere imza atan TKDK, hem hayvancılık hem de tarımsal üretim anlamında önde gelen hibe programlarıyla girişimcilere ışık tutarak, tarım ve hayvancılık da  standartların artması, Dünya standartlarında üretim yapılması noktasında hem üreticiler, hem de Malatya ekonomisi için önemli katkılar sunuyor. 
     TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ve kurum personelinin özverili çalışmasıyla İl geneli tüm İlçelerde, üretici ve ilgili kurumlarla , faaliyetlerin  çeşitlendirilmesi ve iş geliştirmeye yönelik hibe programları hakkında bilgilendirme toplantıları yapılıyor.
     Yaptığımız görüşmede , ‘’Malatyalılar TKDK desteklerinden mutlaka yararlanmalı’’ ifadelerine yer veren , Malatya sevdalısı TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç,’’ TKDK olarak ,Malatya’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek oluyoruz. Hem ekonomiye hem de istihdama önemli katkılar sunuyor, Malatya’da tarım ve hayvancılık da gözle görülür bir gelişmeye katkı sunuyoruz’’ diye belirtti.
     ‘’Malatya’nın istihdamı için ,  tarımın desteklenmesi, genç çiftçilerin üretime katılımlarının sağlanması, özellikle kırsalda  yaşam standartlarının yükselmesi ve kırsalda daha fazla yatırım için gece gündüz demeden çalışıyoruz’ ’şeklinde konuşan Tunç,’’ Kırsalı çok iyi yerlere getirmemiz lazım. Yerinde üretmek ve yerinde işlemek felsefesiyle çalışmalarımız artarak devam edecek’’ dedi.
     Özellikle kırsalı ve katma değer sağlayan yatırımları destekleyen, çiftçinin ürettiğinin değerinde alınıp satılmasına büyük  katkı sağlayan  , bugüne kadar hibe alan iller içerisinde 3. sırada bulunan TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yaş kayısı ihracatı artmış , soğuk hava deposu hayata geçirilmiş , fiziki alt yapılar güçlendirilmiş ve yaş kayısının A-101’e girmesi hususunda gerekli adımlar atılarak sonuç alınmış durumda.  

    Vatandaşımızın yüzünü güldürecek birçok projeye destek veren  ve  alternatif ürünleri  sahaya sürme noktasında ki çalışmalarını da devam eden TKDK, tüm tarımsal faaliyetlerin gelişmesi için  örnek teşkil edecek  seralar üzerinde  de çalışmalarını sürdürüyor. 
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme