TİNGADER'den İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Üstüner'e Ziyaret

TİNGADER'den İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Üstüner'e Ziyaret

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) yönetimi, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner’i ziyaret etti.

Üstüner’in makamında gerçekleşen ziyarete TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Marmara Bölge Başkanı Cebrail Elmas, İstanbul İl Başkanı Nihan Özdemir, İstanbul İl Sekreteri Yasemin Kurt, Sosyal Medya Sorumlusu ve İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Elif Nur Acar ile TİNGADER İstanbul Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Şevket Haberveren ve Akif Ağırbaşlı katıldı.

Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü ziyaret sırasında konuşan TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, kendilerine zaman ayıran Suna Üstüner’e teşekkür ederek, TİNGADER hakkında bilgi verdi.

Başta Suriye’den olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen, gelmek isteyen insanlara ait haberlere son zamanlarda daha sık rastlandığını hatırlatan Aktürk, “İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’de bulunan sığınmacılar sayısında son birkaç yıldan beri fazla değişiklik olmadığı belirtilmesine rağmen sanki sınırlardan yoğun girişler gerçekleşiyor gibi bir algı oluştu. Siz muhtarlarla sürekli görüşüyorsunuz, mahallelerde yaşanan yoğunluktan bahsediliyor mu, bu konuda devletimizin aldığı önlemleri önlemler var mı?” şeklindeki sorusu üzerine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü daire Başkanı Suna Üstüner, şunları söyledi:

 “Evet, İstanbul’daki 962 muhtarımızla sürekli görüşüyoruz. Muhtarlarımızla adeta bir aile gibi olduk. Her türlü sorunlarını dinliyor ve çözüm bulmaya çalışıyoruz, önerilerini değerlendiriyoruz.

Hiç Kimse Merak Etmesin

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; hiç kimse merak etmesin, sınırlarımız yol geçen hanı değil. Ancak bir şekilde sınırı geçenlerin de elini kolunu sallayarak uzun süre Türkiye’de kalacak imkânları olmuyor. Oturma izni olmayan yabancılara yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Yakalananların ülkelerine geri gönderildiği haberleri de kamuoyu izliyor.”
Rize Araştırmaları Vakfı (REVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan’ın da yer aldığı ziyaret sırasında diğer konulara da değinildi ve İçişleri Daire Başkanı Suna Üstüner’e görevinde başarılar dilendi.

Şiir Kitabı Hediye Edildi
Bu arada, Müslüm Aktürk, Şanlıurfalı Gazeteci-Yazar-Şair A.Naci İpek’in yazdığı “Şiirlerde Urfa” isimli şiir kitabını Suna Üstüner’e hediye etti.

Üstüner, şiiri sevdiğini ve söz konusu kitabı okuyacağını belirterek teşekkür etti.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme