Teknokentte Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, görevini Doç. Dr. Hasan Yılmaz'a devretti.

İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, görevini Doç. Dr. Hasan Yılmaz’a devretti. 

Teknokentte gerçekleştirilen devir teslim törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçicek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, İş Adamı Rıdvan Budak, Teknokent firma yetkilileri ve yönetici ekibi katıldı.

Teknokentte gerçekleştirilen devir teslim töreninde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Teknokentin çalışmalarına 2009 yılında başladığını belirtti. Prof. Dr. Kızılay, gelinen noktada Teknokentin ülkemizdeki teknokentler içerisinde iyi bir seviyeye ulaştığını söyleyerek hedeflerinin İnönü Üniversitesi Teknokentini, Türkiye’deki en iyi teknokentlerden biri yapmak olduğunu ifade etti.

Kızılay konuşmasının sonunda “Altı yılı aşkın bir süredir genel müdür olup Teknokentimizde çok önemli görevler yapan çok değerli hocamız, kıymetli kardeşimiz Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz’ın görevi yine üniversitemizin rektör danışmanlığı ve Kariyer Merkezi müdürlüğü yapan yakın çalışma ekibimizde yer alan Doç. Dr. Hasan Yılmaz hocamıza devri nedeni ile buradayız. Teknokentimizi geldiği seviyeden daha öteye götürmek üzere bayrağı devralıyor.” dedi.

Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz konuşmasında görevi altı yıl üç ay önce devraldığını, bu altı yıl içerisinde birçok proje yaptıklarını ve bunlardan en önemlisinin “Güneş Enerjisi Santrali Projesi” olduğunu belirtti. Kocamaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile başlatıp yap-işlet-devret modeli ile bitirdikleri ve tamamladıkları Güneş Enerjisi Santralini geçen Nisan ayında devraldıklarını söyledi. 

Doç. Dr. Kocamaz ekibinin kendisi için önemli olduğunu şu cümlelerle belirtti: “Geçenlerde güzel bir söz okudum; ‘Sıradan insanların büyük işler başarması ancak çok iyi ekip çalışması ile olur.’ diyordu. Biz sıradan insanlarız ama çok iyi bir ekibimiz var. Az sayıda ama çok çalışkan bir ekibim vardı. Ben bu başarının arkasındaki sırrı onlara da atfediyorum. Herkesin huzurunda ekibime çok teşekkür ediyorum.”

Son olarak Kocamaz, konuşmasında Doç. Dr. Hasan Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diledi.

Teknokentte yeni görevini devralan Doç. Dr. Hasan Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle Sayın Rektörüme çok teşekkür ediyorum. Bu önemli görevi şahsıma tevdi edilmesi yönünde verilen karar için yönetim kurulu ekibine çok teşekkür ediyorum. Fatih hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Görevi bu güne kadar layıkıyla yerine getirdi ve artık kendisi için başka bir yol seçti ve o alanda inşallah ilerleyecek. Biz de bu gün devraldığımız bu bayrağı en iyi şekilde daha iyi ve başarılı bir noktaya taşımak için ekibimizle sahada olacağız, var gücümüzle çalışacağız. Üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin güzide kurumu olan Teknokenti inşallah daha iyi noktalara getireceğiz. Bilgiye, ileri teknolojiye, ARGE’ye, girişime ve sanayiye vereceğimiz desteklerle hep birlikte başarıyı elde edeceğiz. ”

Devir teslim töreninin sonunda Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz ve Doç. Dr. Hasan Yılmaz birbirlerine çiçek takdim ettiler.

Bakmadan Geçme