Taşlıçay, MHP Mardin İl Kongresine katıldı

MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, nerede Türk varsa Milliyetçi Ülkücü Hareket'in orada olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, nerede Türk varsa Milliyetçi Ülkücü Hareket'in orada olduğunu söyledi. Taşlıçay, Mardin MHP İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Milliyetçi Hareket Partisi, ilkeleri ve tarihiyle sıradan bir siyasal oluşum olmadığını daima ortaya koymuş ve daima Türk milletine hissettirmiştir. Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında değil, Türk’ün olduğu her coğrafyada Türk’ün lehine hizmet etmeyi vazife bilmiş, kutsal saymıştır" dedi. 
MHP Mardin 1’inci Olağan İl Kongresi, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye Genel Başkan Başdanışmanı, Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ile delegeler ve partililer katıldı.
KONGRELERİN ÖNEMİ
Kongre ve kurultayların sıradan toplantılar olmanın ötesinde önem taşıdığına dikkat çeken Kongre Divan Başkanı Nevin Taşlıçay, şunları söyledi:
"Bu toplantı ve birliktelikler, Türklüğün imkan ve kudretini artırma hedeflerimize yönelik hazırlık çalışmalarımızdır. Türk milleti için gece uyumayan, gündüz oturmayan hükümdarların ruhu; ömrünü ülke ve ilke odaklı sürdüren liderimizle yaşamakta, geleceğe taşınmaktadır. ADANMIŞLIK, İNANÇ VE FEDAKARLIK SEMBOLÜ

 
57'nci Alay’daki adanmışlık, Malazgirt’teki zafer inancı ve İstiklal Savaşımızdaki fedakarlık, teşkilatlarımızın manevi dünyasının özünü oluşturmaktadır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ‘Milliyetçi Hareket Partisi zor zamanların değil her zamanın güvencesidir’ ifadesindeki özgüvenin kaynağı da teşkilatlarımızın sahip olduğu bu yüksek ruhtur. Türk milletini yükseltecek, Türkiye Cumhuriyetini yüceltecek kodlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin fikir ve gönül dünyasındadır. Zafer, küçük başarıların birbiri ardına sıralanması ve nihayetinde büyük bir başarı bütününe kavuşmasında saklıdır."
KADIN BAŞKANLARA BAŞARI DİLEĞİ
Mardin’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Taşlıçay, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletirken, Dargeçit’te Gülcihan Alpsoy, Derik’te Hamdiye Temelli, Kızıltepe’de Gamze Tekin, Mazıdağı’nda Derya Çınar, Nusaybin’de Nermin Kuşçu, Ömerli’de Fatma Kaya, Savur’da Hadici Özkan ve Mardin'de görev alan Meryem Kaymaz hanımefendilerin öncülüğünde Mardin’e, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve 2023 lider ülke Türkiye idealine ruh katacak kadınlara da üstün başarılar diledi.
"MARDİN MHP'NİN KALESİ OLACAK"
MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş da yaptığı konuşmada, kongrenin parti, dava ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi. Bozkuş, şöyle konuştu: 
“Milliyetçi Hareket Partisi, bizlere yol ve hedef gösteren büyük lider Devlet Bahçeli gibi bir lidere sahiptir. Mardin Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin kalesi olacak. Mardin’imizin huzur ve mutluluğu için İl Teşkilatı olarak elimizi taşın altına koyduk, başarılı olmak için ant içtik. Türkiye’de örnek teşkilat olmak hedefimizdir."

 
TEK LİSTE BAŞKAN FERHAN BOZKUŞ
Tek liste halinde girilen seçimlerde Ferhan Bozkuş, MHP Mardin İl Başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluşturuldu:
"Murtaza İnan, Ümit Kerim Alparslan, Mehmet Erboğan, Tural Doğmuşöz, Memet Bozkuş, Hamze Efe, Ali Aydın, Mehmet Böcgün, Sedef Gülay Erol, Erhan Sezer, Kadri Elbaner, Abdulvahap Bakay, Yusuf Acar, Kadri Demirkıran, Abdurrahim Kayır, Servet Ceylan, Mehmet Beşir Çakar, Hüseyin İrmak, Mehmet Ata Barak, Necat Bal, Abdulhalim Dede, Beşir Mecit, Seyfettin Önder, Mehmet Bozkuş, Mehmet Düdük, Kahraman Akın Can, Murat Ay, Yaşar Yağmurcu, Cemal Oysal, Mehmet Tuğmaner.
DİSİPLİN KURULU: Nurullah Çokan, Hülya Yay, Mehmet Bozkuş, Zekeriya İkendiz, Aladdin Özdemir, Abdullah Bacaru, Yasemin Karakaş."
 

Kaynak: MHP

Bakmadan Geçme