Sularımız, 24 Saat Kontrol Altında

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara temiz içme suyu sağlamak amacıyla 7/24 çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bölgenin en gelişmiş ve en büyük analiz laboratuvarlarından birine sahip olan MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde aylık 450 noktadan içme suyu numunesi alarak analiz yapıyor. 
Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, sağlık ve temiz içme suyu temin etmek amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktararak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İlimizde yoğun bir kar yağışı gerçekleşti. Bir taraftan Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde kar temizliği çalışmalarına katılırken bir taraftan da diğer çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk etapta ilimiz genelinde içme suyu olarak kullandığımız kaynakları kontrol altında tutuyoruz. Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir laboratuvarımız var. Bölgenin en büyüğüyüz diyebiliriz. Son teknoloji ile donatılmış cihazlara sahibiz. Özellikle çevre ve insan sağlığını bizim için ön planda. Şebeke sularımızı sürekli kontrol altında tutuyoruz. 13 ilçemizde ekiplerimiz aylık 450 noktadan numune alarak gerekli incelemeleri ve analizleri yapıyor. Şebeke sularımız her zaman daha güvenlidir. Şehrimizin birçok bölgesine Gündüzbey Kaptaj tesisimizde su veriyoruz. Doğal bir içme suyu kaynağımız. Ekiplerimiz, 24 saat sularımızı kontrol altında tutuyor. Laboratuvarımızda, Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikle belirlenen parametreler çerçevesinde günlük, aylık ve belli periyotlarda analizler yapıyoruz. Bunların içerisinde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve ağır metaller analizleri var. Hepsine bakıyoruz. Dolayısıyla her zaman rahatlıkla ‘Malatya’da su musluktan içilir’ diyoruz” dedi.
MERT: SULARIMIZI TASARRUFLU KULLANALIM
Suların tasarruflu kullanılması yönünde uyarılarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Ülke olarak su konusunda fakiriz. Bu nedenle suyumuzu kullanırken daha tasarruflu kullanalım. Suyu gerektiği kadar yerinde kullanırsak tasarruf yapmış oluruz” diye konuştu.   
 

Bakmadan Geçme