Songül Yakut FETÖ'ye boyun eğmeyenlerin sembolüdür, ismi yaşatılmalıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Onursal Adıgüzel, CHP Malatya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Onursal Adıgüzel, CHP Malatya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Songül Yakut FETÖ’ye boyun eğmeyenlerin sembolüdür, ismi yaşatılmalıdır

“Hemşerimiz Şehit Songül Yakut’u anarak sözlerime başlamak istiyorum. Songül Yakut FETÖ kumpaslarına karşı direnmiş, teslim olmamış, boyun eğmemiş, inandığı ve savunmuş olduğu Atatürkçü düşünceye helal getirmemiş bir kahramandı. Geçtiğimiz gün ailesini ziyarete gittik.Songül Yakut’un ismi İzmir’de Ankara’da önemli yerlere veriliyor.Ailesinin de Malatyalıların da talebi kendi memleketi olan Malatya’da  Songül Yakut’un isminin anısının yaşatılması için bir önemli yere verilmesidir.Konuyla ilgili bu talebimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ilettik o da olumlu karşıladı”

Gezi, bugün hala iktidarın kimyasını bozuyor

“Türkiye tarihinin en barışçıl, en şanlı, en özgürlükçü gezi direnişinin yıldönümü. Gezi’de şehit olan Ali İsmail, Berkin, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan’ı da huzurlarınızda anıyorum. Gezi bugün hala iktidarın kimyasını bozuyor. Her kötülüğün sebebi olarak geziyi göstermeye çalışıyor. Gezi’nin ilk başladığı gün tesadüfen oradaydım. İstanbul’u adeta bir gaz odasına çevirenlere şimdi biz yapmadık FETÖ yaptı diyorlar.   Vali de ‘FETÖ’cüydü emniyet müdürü de FETÖ’cüydü, biz yapmadık FETÖ yaptı’ diyorlar. Halbuki hatırlayalım o zaman AKP Genel Başkanının sözünü: ‘Polise emri ben verdim’ demişti.  Oradaki şiddetin gerekçesinin görünürlüğü iktidarın anlayışıdır. Geziyi kimse unutturamaz, kimse kirletemez. Gezi Türkiye’nin itibarını dünyada kurtaran bir olaydır. Herkes sinmişken Türkiye dünyaya bir mesaj verdi. ‘Hala her şeye rağmen demokrasiyi savunan, özgürlükleri savunan insanlar var’ dedi. ‘Türkiye birden büyüktür’ dedi. Gezi Türkiye’nin onurudur, gururudur.”

Avrupa’ya vizesiz seyahat sözü verdiniz, 84 milyonu Türkiye’ye hapsettiniz!

“Yeşilyurt Belediye Başkanı ‘Genel Başkan Yardımcınız bizi Türkiye’ye rezil ettik, niye gündeme getirdi’ diyor. Sen Yeşilyurt’u Türkiye’ye rezil ettin, dünyaya rezil ettin. Utanmadan beni suçluyor. Malatya’yı işte bu anlayış yönetiyor. Resmen bir insan kaçakçılığına aracılık etmişler, bir çeteyle iş birliği yapmışlar. Bir ayağı Yeşilyurt, bir ayağı Almanya’da. Dünyada kimsenin aklına gelmeyen bir insan kaçırma modelini Mehmet Çınar yaptı. Bunu takip ediyoruz. En son Almanya gri ve yeşil pasaportlara kısıtlama getirdi. Pasaport bir milletin şerefidir, namusudur. Pasaportun ne kadar itibarlıysa sen de o kadar itibarlısın. Almanya bu anlayış yüzünden pasaportumuza kısıtlama getirdi. Anadolu Efes'te baş antrenörü Ergin Ataman, Alman hükümeti ve organizasyonu ağır bir dille eleştiriyor, ‘22 yaşındaki kızıma, iki kızıma vize vermedi Alman hükümeti. Bir tek oğlum gelebildi zorla. Onu da kaçak soktuk içeri kupa törenine zor aldım’ diyor. Bir Türk takımı olağanüstü bir başarıyla şampiyon oluyor, baş antrenörün kızı vize alamıyor. Vizeyi vermeyen Almanya hükümeti de Türkiye’yi bu duruma sokanlar da utanmalıdır.Avrupa’ya vizesiz seyahat sözü verdiniz, 84 milyonu Türkiye’ye hapsettiniz.”

Türkiye’de asgari ücret 328 dolara kadar geriledi

“Ekonomi iyice kötüye gidiyor. Yılbaşından bu yana asgari ücret 52 dolar eridi. Erdoğan’ın şahsım hükümeti ülkenin 128 milyar dolarını döviz kurlarını düşürmek için arka kapıdan sattı ama dolar kuru 28 Mayıs Cuma günü ülke tarihinin en yüksek seviyesine ulaşarak 8,61 TL oldu. 1 Ocak tarihi itibariyle dolar kuru 7,43’tü ve asgari ücret 380 dolara denk geliyordu. 28 Mayıs günü dolar kuru 8,61 TL’yi gördü ve asgari ücret 328 dolara kadar geriledi. Bir başka deyişle 2021 yılının ilk gününden 31 Mayıs gününe kadar asgari ücret tamı tamına 52 dolar eridi. Tek adam rejiminin adımlarının atıldığı ilk günden bugüne doların TL karşısındaki seyri şöyle: 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu 3,68 TL, 17 Nisan 2018 Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapması 4,09 TL, 19 Haziran 2018 Erdoğan’ın ‘Yetkiyi verin faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz’ dediği gün 4,75 TL, 21 Ağustos 2020 Erdoğan’ın Karadeniz’de doğalgaz müjdesi 7,21 TL, 20 Mart Naci Ağbal’ın görevden alındığı gün 7,26 TL, 31 Mayıs 2021 8,57 TL. Dolar tarihi rekorlar kırarken, dünya siyasi tarihine geçen bir kayıp da rekor kırıyor. ‘128 Milyar dolar nerede’ diye sormaya devam edeceğiz.”

İktidar ‘nefes kredisi’ veriyor ama nefes aldırmıyor

“Pandemide en çok etkilenen kesimlerin başında esnaf geliyor. Yarın bugün kararlar açıklanacak ne olacak diye buradan söylüyoruz 15 aydan beri destek vermediğin yeme içme sektörü bitmiş durumda. Yarın açılma kararı verilirse ne kadar restoran ne kadar kafe açılacak kimse bilmiyor. Çünkü 15 ayda birçoğu batmış durumda. Bizim teklifimiz maskenin ve tedbirlerin devam etmesi şartıyla kafeler restoranlar açık havada mutlaka açılmalıdır. Maske mesafe kurallarına riayet edilmelidir. Lokantalar, kafeler, kahvehaneler, çay ocakları, halı sahalar, hamamlar, düğün salonları, eğlence merkezleri, meyhaneler 1 Haziran tarihi itibariyle gerekli hijyen ve sağlık koşullarının sağlanması koşuluyla mutlaka açılmalıdır ve 2021’deki kredi SGK ve vergi ödemeleri de mutlaka ertelenmelidir. İktidar maalesef nefes kredisi veriyorum diyor nefes aldırmıyor”

Malatya’da don felaketi sonrası ağaçlar ateşle yakılmış gibi

“Malatya bir don felaketini yaşadı. 9-10 Mayıs’ta gözlerinizle görmeseniz inanmazsınız. Hekimhan başta olmak üzere Kuluncak’ın tamamında  Darende’nin bir bölgesi Akçadağ’ın bir bölgesi resmen bir yangın çıkmış gibi ateş yanmış gibi ağaçlar yanmış durumda yiyecek erik yok yiyecek meyve yok. Geçtiğimiz gün Kuluncak’ın 17 köyünü gezdim. Hekimhan’ın 15’e yakın köyünü gezdim gözlerimle gördüm. Buradan götürdüğüm ceviz ve kayısıyı Meclis kürsüsünde gösterdim resmen ateş yakmış gibi. AKP milletvekillerine buradan çağrı yapıyorum, tekrar bu hafta Meclis’te gündeme getireceğim. Lütfen Malatyalı çiftçiye sahip çıkın. Sadece meyve yanmamış ağaç yanmış. Mutlaka bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Tarım kredi borçları mutlaka faizsiz ertelenmelidir, faizler silinmelidir. Bizim çiftçimize hibe verilmesi lazım. Maalesef sicili bozuk diye kredi kullanamıyorlar bu mağduriyetler giderilmelidir. Bunun için çaba göstereceğimizi söylemek istiyoruz.”İfadelerini kullandı.

Doğa talanına karşı halkımızın yanındayız

Türkiye’nin her yanı talan ediliyor bir yandan taş ocakları bir taraftan maden ocaklarıyla Türkiye talan ediliyor. Haçova’dan Arapgir’e kadar her taraf taş ocaklarıyla madenlerle doğa yok edilmeye çalışılıyor. Hekimhan’dan Arguvan’ına Akçadağ’dan Kuluncak’ına kadar maalesef doğamız yerle bir edilmiş ve bu doğa yerle bir edilirken su kaynakları yok edilirken bu insanların tamamı mağdur olmaktadır. Bu konuda duyarlı olduğumuzu ve her türlü yapılacak eylemde yer alacağımızı partimizle örgütümüzle bilmenizi istiyoruz.”

Adıgüzel; “Türkiye’de kasa boş: 5’li çeteyi doyuramayan iktidar, 128 milyar doları da eritti”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin gündemi her şehirde aynı. Gerçek gündem pandeminin faturasını vatandaşa ödeten iktidardır, açlık sınırının 2830 TL, asgari ücretin 2825 TL olmasıdır, iş bulamadığı için intihar eden işsizlerimiz, ‘artık dayanacak gücümüz gelmedi’ diyen esnaflarımız, yurtdışına gitmek için yanıp tutuşan gençlerimiz, yüzde 15’i aşılanan öğretmenlerimizdir. Ama Bakanlara baktığımızda, sadece turizm sektörü ve turistleri düşünen bir anlayış var. Esnaflar aylardır kapalı, iktidar ise lebalep kongreleriyle övünüyor. İstanbul’un fethini kutlarken Gençlik ve Spor Bakanlığı Boğaz’da eğlenceli kutlama yaptı ama vatandaşa ve esnafa evde kal çağrıları yapılıyor. Almanya milli gelirin yüzde 11’ini pandemi yardımlarına harcadı ama Türkiye yüzde 1,9’unu pandemi yardımına ayırdı. CHP olarak defalarca çözümü anlattık. Hibelerin önemini, kira desteğini, vergilerin alınmaması gerektiğini anlattık. Türkiye’de kasa boş, 5’li çeteyi 19 yıldır doyuramayan iktidar, vatandaşın 128 milyar dolarını da eritti” dedi.

Bakmadan Geçme