Skylıfe Dergisi İlimizi Tanıtacak

SKYLIFE

Vali Ali Kaban, İlimizin zengin yemek kültürünün tanıtımının yapılması amacıyla THY’nin yayın organı SKYLIFE dergisini ilimize davet etti.

 

Davet üzerine ilimize gelen dergi ekibinden Yazı İşleri Sorumlusu Rahime Demir Bulut ile Fotoğrafçı Mesude Bülbül 5 gün süre ile ilimizde çekimler yaparak Derginin Kasım ayı sayısında ve daha sonraki sayılarda ilimizin hem Yemek Kültürünü hem de Tarihi Eserlerini, Doğal Güzelliklerini, Kayısı ve diğer yöresel ürünleri ile insan unsurunu yazılı ve görsel olarak tanıtacaklar.

 

Dergide ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi olma özelliğini taşıyan Fotoğraf Makinesi  Müzesine de yer verilerek müzenin tanıtımını da yapacaklar.

 

Ekip bu güne kadar Şıra Pazarı, Geleneksel Malatya Çarşıları ile kent merkezindeki Tarihi Evleri, Aslantepe Höyüğü, Battalgazi, Arapgir ve Akçadağ ilçelerinde çalışmalar yapıp ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri, kanyonları ve yöresel ürünlerini fotoğrafladılar.

 

Bakmadan Geçme