Şitoğlu Gıda İşletmesi Personellerinden Duyarlı Davranış

Balin,'Kan Bağışı Toplumsal Yardımlaşmanın En Önemli Noktasıdır'

Malatya’da gıda üzerine faaliyetlerini sürdüren, Şitoğlu Gıda personellerinden anlamlı bağış kampanyası…

Şitoğlu Gıda İşletmesi Kızılay  ile ortaklaşa ‘Kan Verme’ kampanyası tertip etti. Azalan kan stoklar sonrası Şitoğlu gıda personelleri de Kızılay ile bu soruna çözüm olma yolunda bir adım atarak, kan verme kampanyasına işletme olarak destek oldu.

 “Kan bağışının toplumsal yardımlaşmanın en önemli noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Şitoğlu Gıda İşletmesi Sahibi Mehmet Balin, "Kan bağışçısına manevi olarak doyum sağlar, tanımadığı bir kişinin hayatını kurtarmak bağışçıyı mutlu eder. En önemli faydası ise hastayadır. Bunun yanında kan bağışında bulunmanın, kandaki yağ oranının düşmesine, kemik iliğinin yağlanmasının önlenmesi ve sürekli kan yapımının canlı tutulmasına, kan bağışından sonra yeni hücrelerin hemen dolaşıma katılarak kişinin daha zinde hissetmesine, kalp krizi ihtimalinin azalmasına, vücuttaki toksitlerin atılmasına, kan veren kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlayacağı belirtilmektedir. 'Benim kan grubum çok bulunan bir grup, ihtiyaç yoktur' düşüncesi toplumumuzda sık görülmektedir. Kan gruplarının sıklığına göre orantılı olarak hastalara kullanılan kanın gruplarında da ihtiyaç yoğunlaşmaktadır. Bağış konusunda duyarlılık oluşmadığı ve bu şekilde düşünüldüğü zaman en sık bulunan kan gruplarında bile ihtiyaç artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Balin, Şitoğlu gıda olarak bugün personellerimiz ile birlikte Kızılay’ın değerli yetkilileri ve çalışanları ile birlikte biraraya gelerek,  yaz aylarında azalan kan stoklarının artmasına sebeb olmak için kan verme kampanyasına destek oluyoruz. Kan veren tüm personellerime bu duyarlılık karşısında teşekkür ediyorum dedi.

Kızılay ile ortaklaşa düzenlenen kan verme kampanyası , Şitoğlu gıda işletmesinin bahçesinde sabah 11’de başlayıp, akşam 17.00’ye kadar sürdü. Şitoğlu Gıda 50 kan bağışı ile kampanyaya destek oldu.

Kızılay yöneticileri ise, Şitoğlu gıda işletmesinin kızılay’a başvurarak, kan verme kampanyasına destek olmalarını istemeleri hakikaten duyarlıklarının göstergesi olarak görebiliriz. Tüm kızılay yetkilileri ve personelleri adına ,Şitoğlu gıda işletmesi sahibi Mehmet Balin ve personellerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Azalan kan stoklarımıza karşı duyarlılık göstermeleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir dediler.Bu duyarlılığın diğer işletmelere de örnek olması istendi.

 

Bakmadan Geçme