Sigortacılık küresel ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İl Delegesi Engin CEYHAN

Ülkemizde sigorta sektörünün yeterince gelişmemesinin sebeplerinden biriside sigorta bilincinin ve tanıtımının yetersiz olmasıydı, bu eksikliği bir nebzede olsa giderebilmek ve Sigorta bilincinin tabana yayılması ve geleceğin bugünden yapılandırılması maksadı ile Hazine Müsteşarlığı 2009 yılında almış olduğu kararla Mayıs ayının son haftasını sigortacılık haftası olarak belirlemiştir.

Bu sene de 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayan hafta, 29 Mayıs 2022 Pazar günü sona erecektir. Haftanın amacı bir sorumluluk projesi olan Sigorta ve Sigortacılık bilincinin arttırılması, sigorta bilincini geniş tabanlara yayarak duyulan güvenin tazelenmesi ve vatandaşlarımızda farkındalık oluşturarak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Sigortacılık küresel ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Günümüz ekonomik ve sosyal hayatında çok önemli bir yere sahip olan sigortacılık sektörü, ülke ekonomisine sağladığı taze fon yaratma işlevinin yanında, artık ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde de önemli bir gösterge olarak kabul görmektedir.  Sigorta, çeşitli risklerin gerçeklemesi sonucunda bireylerin uğrayacakları maddi zararların belirli bir düzeyde karşılanması ve ülke ekonomisine sağladığı katkılar açısından son derece önemli bir finansal mekanizmadır. Bu nedenle risklerin giderek arttığı ülkemizde ve dünyamızda tüketici nezdinde sigorta bilincinin arttırılmasına ve tanıtıma yönelik gerçekleştirilen faaliyetler son derece önemlidir.

Bu kapsamda Mayıs ayının son haftasının "Sigortacılık Haftası" olarak ilan edilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması ve sigortacı ve sigortalı arasındaki güvenin daha da yükseltilmesi açısından önem arz etmektedir. İnsanlarımız gece gündüz çalışıp, gelecek namına yeni yatırımlar yaparken tüm bu kazanılan değerlerin beklenmedik doğal afet veya olası risklerin gerçekleşmesi sonucunda bir anda ellerinden kayıp gitmemesi için bu değerlerin sigortalanması önemli bir husus haline gelmiştir.Bu konuda ilimizde de ne yazık ki son yıllarda gerek sosyal gerekse tarımsal açıdan üzücü tecrübeler bir çok kez yaşanmıştır. Hazır Sigortacılık Haftası vesilesi ile kıymetli vatandaşlarımızı Sigortalı yaşam sağlıklı, huzurlu ve güvenceli yaşamdır totemi ile olası risklere karşı  ihtiyaçları olan poliçeyi sunabilmek ve bilgi alış verişi yapmak adına  acentelerimize davet ediyor, başta sigorta acentesi Kıymetli Meslektaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sigortacılık Haftasını kutluyor hayırlı olmasını diliyorum.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İl Delegesi Engin CEYHAN

Bakmadan Geçme