'Sıfır Atık Projesi'ne Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesine bir destek de Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nden geldi.

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesine bir destek de Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nden geldi. Bu amaçla kurum içerisinde tüm birimlere paslanmaz çelik geri dönüşüm kutusu yerleştirildi. Ayrıca kurum dışında da depolama alanı oluşturuldu.
KARATAŞ: KAMPANYAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
       Konu ile ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, atıkların toplanarak doğanın zarar görmesinin önüne geçmek ve bu atıkların geri dönüşüm yolu ile ekonomiye kazandırılması adına önemli bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek olmak adına adeta bir geri dönüşüm seferberliği başlattık. Kurumumuza bağlı tüm birimlere paslanmaz çelik geri dönüşüm kutusu yerleştirdik. Kurum dışına ise depolama alanı oluşturduk. Personellerimizi de bu konuda bilgilendirerek daha duyarlı olmalarını istedik” dedi.
İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK    
         Karataş, kampanyaya büyük önem verdiklerini kaydederek, “Projeye gerekli önemin verilmesi durumunda ülkemiz ekonomisine, çevreye ve gelecek nesillere büyük bir kazanım olacaktır. Baştan itibaren bu projeye katkı sunmuştuk. Yeni bir karar alarak, ilçe şefliklerimiz dahil tüm birimlerimize kağıt atıkları, atık pil, metal, plastik, cam, elektronik atıkların bırakılması için geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Bizler MASKİ ailesi olarak israfın önüne geçmeyi amaçlarken insanımıza da hak ettiği geleceği sunmanın gayreti içerisindeyiz. Çevre ve israf konusundaki duyarlılığımızı ise atıkları ayrıştırarak göstereceğiz. Personelimizin de bu konu da gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum. Ayrıca çevre ve atık konusunda personelimize eğitimler düzenleyerek, bilinçli bir toplum oluşmasında üzerimize düşen sorumluluğu göstereceğiz. Her konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmaz üzere emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.                                  

Bakmadan Geçme