Şehitlerimiz Bizim Şeref Madalyamızdır

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gazi Mustafa Gözükara

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gazi Mustafa Gözükara, şehit ailelerinin yanında olmaya devam ediyor. Başkan Gözükara; Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce’nin de verdiği büyük destekle Şehidimiz Mehmet Kılıç’ın ailesinin  yaşamlarını daha konforlu bir şekilde idame ettirebilecekleri konuta kavuşturdu. Şehidimizin Babaları anı zamanda derneğimizin de Denetleme Kurulu Başkanı Tayyar Kılıç sağlanan bu imkanlar için duygulan anlar yaşarken, Vali Baruş açıklamasında; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, şehitlerimizin emanet olarak bıraktıkları ailelerinin her zaman yanında olacaklarını, kapılarının da her zaman şehit aileleri ve gazilerimize açık olduğunu dile getirdi. Şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Baruş her zaman olduğu gibi bundan sonra da vatan için eşlerini, evlatlarını şehit veren ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini ifade eden Vali Baruş, "Bizler ne yapsak vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Şehitlerimiz millet olarak bizim Şeref Madalyalarımızdır. Devletimizin imkanları kendilerinin hizmetindedir."dedi.
Albay İnce ise yaptığı açıklamada şehitlerimizin ruhlarının şad olması temennisinde bulunarak, emanetlerine sahip çıkılması noktasında tüm imkanları seferber etmeye hazır olduklarını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğu mesajını iletti. 
Baştan Gözükara da yaptığı konuşmasında Vali Baruş ve Jandarma Kıdemli Albay İnce’ye verdikleri bütün desteklerden dolayı dernek ve şehit aileleri adına teşekkürlerini sundu ve “Şehitlerimiz memleketimizin gerçek sahipleridir. Geleceğimizin en önemli garantileridir. Şehit mezarları bu toprakların yüce milletimize ait olduğunun mühürleri ve nirengi taşlarıdır.  Şehit olmasını bilmeyenler özgür ve bağımsız kalamazlar. Biz şehitliğin ve gaziliğin anlamını en iyi kavrayan bir milletin evlatlarıyız. Şehitlik bizim için bir kısmet işidir. Kısmeti olan o makama ulaşır. Hepimizin nihai amacı şehitlik mertebesidir. Allah aziz şehitlerimize ve bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımıza rahmet eylesin” dedi. 
Ziyaretler plaket ve hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme