Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen Kütüphanesi Açıldı

Vali Aydın Baruş, Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu içerisinde Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen adına yapılan kütüphanenin açılış törenine katıldı.

Vali Aydın Baruş, Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu içerisinde Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen adına yapılan kütüphanenin açılış törenine katıldı.
Program açılış konuşmasına Emniyet teşkilatımızın 176. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Vali Aydın Baruş, “Şehidimiz Hamdi Dikmen kardeşimiz 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’un Beşiktaş İlçesinde stadyum çevresinde görev yaparken arkadaşlarıyla birlikte vatan nöbeti beklerken, hain bir bombalı saldırı sonucu şehit oldu. Şehit Hamdi kardeşimiz ile birlikte şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz bu vatanın bütünlüğü ve milletimizin huzuru için şehit oldular. Polislerimiz, asayişten trafiğe, uyuşturucuyla mücadeleden terörle mücadeleye kadar birçok alanda büyük bir fedakârlıkla görevlerini yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde de insanlarımızın sağlığını korumak ve zor durumda olanlara yardım etmek için seferber oluyorlar. Gece gündüz demeden, kendilerini riske atarak görevlerini ifa ediyorlar. Görevlerini de yaparken, vatandaşımız ile el ele vererek onların içerisinde onların hislerine, taleplerine değer vererek görevlerini yapıyorlar. Fedakârlıkla görevlerini yerine getiren Malatya Polis Teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Bu açılış da bizim için çok değerli. Çünkü şehitlerimiz en büyük varlıklarını bu ülke için gözlerini kırpmadan verdiler. Bizim evlatlarımızın yetiştirilme tarzı vatan millet söz konusu olduğunda en değerli varlıklarını feda etme anlayışı üzerine kurulu. O zaman bugün açılışını yapacağımız kütüphanemizden yararlanacak sevgili çocuklarımız, sizler şehitlerimizin adını hiçbir zaman unutmayacaksınız. Şehitlerimizin emanetini layıkıyla yerine getirmek için derslerinize çok çalışacaksınız. İleride onlar gibi polis, asker, bilim insanı ve öğretmen gibi meslekleri yerine getirmek, bu meslekleri yerine getirirken de daima ülkemizin ve milletimizin yücelmesini ön planda tutarak çalışacaksınız. Çünkü bu kütüphanede şehidimizin ismini gördüğünüzde ona olan minnet borcunuzu yerine getirmek için bunun vazgeçilmez bir vazife olduğunu daima hatırlayacaksınız. Şehidimiz adına oluşturulan kütüphanenin hayata geçirilmesine destek veren Emniyet teşkilatımıza ve Battalgazi Belediyemiz ve Başkanımıza, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından 20 kişilik oturma alanına sahip, ilkokul düzeyinde 2500 adet kitap bulunan ve Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen’in adını taşıyan kütüphane protokol ve şehidimizin ailesi tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. 
Daha sonra kütüphanenin yapımı için katkıda bulunan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Battalgazi İlçe Belediye Başkan Vekili Adil Demirel’e Vali Aydın Baruş tarafından plaket takdim edildi. 
Tevfik Memnune Gültekin İlkokulunda düzenlenen programa Vali Aydın Baruş, Şehidimizin Ailesi, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi İlçe Belediye Başkan Vekili Adil Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Bakmadan Geçme