Şehit Hamit Fendoğlu İnönü Üniversitesinde Anılacak

İnönü Üniversitesi Malatya'nın yetiştirmiş olduğu büyük siyaset ve devlet adamı, Şehit Hamit Fendoğlu için konferans etkinliği düzenliyor.

İnönü Üniversitesi Malatya’nın yetiştirmiş olduğu büyük siyaset ve devlet adamı, Şehit Hamit Fendoğlu için konferans etkinliği düzenliyor.

1950’li yılların başlarından, bombalı bir suikast sonucu şehit edildiği 1978 yılına kadar Malatya siyasi hayatına yön veren, Malatya Milletvekili ve Malatya Belediye Başkanı seçilen Hamit Fendoğlu, şehadetinin 41. yılında, 16 Nisan 2019 Salı günü saat 14.00’te İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda yapılacak olan konferans etkinliği ile anılacak. 

Şehit Hamit Fendoğlu ile ilgili bilimsel çalışmalar yapan ve bu konuda ulaştığı bilgileri yüksek lisans tezinde toplayan Canan Katılmış’ın vereceği konferans, “Şehit Hamit Fendoğlu, Kişiliği ve Türk Siyasi Hayatına Etkileri” başlığı ile dinleyenlerine ulaşacak.

Yaygın olarak “Hamido” olarak bilinen ve yaşamı boyunca, inancı, kültürü ve tarihi ile barışık bir toplum ideali peşinde koşarak bu uğurda şehit olan, Şehit Hamit Fendoğlu’nun, özellikle genç kuşaklar tarafından bilinmesi ve tanınması açısından önemli olan bu konferansa bütün Malatyalılar davetlidir. 

Bakmadan Geçme