Samet Aybaba'dan sonra Sergen Yalçın

Samet Aybaba'dan sonra Sergen Yalçın

Beşiktaş'ta beklenen oldu ve Abdullah Avcı'nın yerine eski efsane oyunculardan Sergen Yalçın teknik direktörlük görevine getirildi. 1972 doğumlu Sergen Yalçın, böylece 2012-13 sezonunda göreve gelen Samet Aybaba'dan sonra Beşiktaş'ta oyuncu ve teknik direktör olarak hizmet eden isim oldu

En son 8 yıl önce Samet Aybaba

2012-13 sezonu başında Samet Aybaba, Beşiktaş'ın eski oyuncularında ve faal olarak teknik adamlık görevinde bulunan isimlerden biri olarak Beşiktaş'ta çalışmıştı. Daha sonra göreve Slaven Bilic (2013-15), Şenol Güneş (2015-2019) ve Abdullah Avcı (2019-2020) getirildi.

Sergen Yalçın, Süper Lig tarihinde Beşiktaş'a oyuncu ve teknik direktör olarak hizmet eden 13. isim oldu. Beşiktaş'ta daha önce Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, Tayfur Havutçu, Mehmet Ekşi, Rıza Çalımbay, Fuat Yaman, Rasim Kara, Dorde Milic, İsmet Arıkan, Kaya Köstepen, Recep Adanır ve Hüseyin Saygun oyuncu ve teknik direktör olarak hizmet etmişti.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü resmen Sergen Yalçın oldu. Siyah-Beyazlı kulüp Yalçın ile 1.5 yıllığına anlaştığını TFF'ye resmi olarak bildirdi.

Sergen Yalçın'ın sözleşmesi TFF'ye göre 31 Mayıs 2021 yılına kadar yapıldı.

47 yaşındaki teknik adam bugün gerçekleştirilen Beşiktaş idmanında takımın başında yer almıştı.

Futbol kariyerinde Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, İstanbulspor, Eskişehirspor, Eti Mesgut Şekerspor ve Siirt Köy Hizmetleri formalarını giymişti.

Teknik direktörlük kariyerine Gaziantepspor'da başlayan Sergen Yalçın sırasıyla Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor'da görev aldı.

Dalgakıran açıkladı...

Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran twitter hesabından açıklama yaptı. Dalgakıran "Yarın 19.03'de tüm Beşiktaşlıları mabedimize bekliyoruz." dedi.

Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleşecek Beşiktaş'ın yarın ki idmanı 19:03'te Vodafone Park'ta yapılacak ve taraftara açık olacak.

fanatik.com.tr

Bakmadan Geçme