Salik, 'Tüm Çabalarımıza Rağmen Adaylığımız Engellendi'

Bilindiği üzere 9 Haziran Pazar günü yapılan Yeni Malatyaspor kongresine adaylığımı duyurmuştum. Ancak bu durum öyle bir hâl aldı ki adaylık sürecimin önü mevcut kulüp başkanına göre tasarlanan tüzük sayesinde kesildi.

Bilindiği üzere 9 Haziran Pazar günü yapılan Yeni Malatyaspor kongresine adaylığımı duyurmuştum. Ancak bu durum öyle bir hâl aldı ki adaylık sürecimin önü mevcut kulüp başkanına göre tasarlanan tüzük sayesinde kesildi. Bu tüzüğün değişmesi veyahut değiştiremiyorsanız bile kendi cebimden adaylık başvurusu ücreti ne kadar ise, yönetim kurulu ücreti ne kadar ise verip aday olalım dedik, ancak buna rağmen adaylığımız onaylanmadı ve bizlerde sportif açıdan daha önemli olan mali açıdan sıkıntılı yönetilen kulübümüze aday olamadık.

Adaylığımızı açıkladığımız günden itibaren her platformda sıkıntıları düzeltmek için şehrimizin takımını şehrimizden yönetmek için çok uğraşlar verdik ve bu uğraşlarımızı kulübümüzün mevcut yönetiminin kendi lehlerine hazırladıkları tüzük engel oldu. Delegeler kendi soyisimlerinden oluşuyor. En basit örneği verecek olursam eğer 'delege olmak kulübe çok önemli' diyorlar. Delegeler bile kulübün tüzüğüne noter kanalıyla ulaşamıyorlar,simdi soruyorum; delege olmak sadece mevcut yönetim için mi önemli? Sonuçta delegeler kendi akrabaları ve oyları verecekleri kişiler belli. Mevcut yönetim İstanbul'dan kulübümüzü yönetiyor demiştik. Bunun önlemi alınsın, kendileri alamıyorsa bile biz alalım kulübümüzü Malatyamız'dan yönetelim dedik ama engel oldular buna ve şimdi mevcut yönetimin yeni listesine baktığımız zaman bizim açıkladığımız yönetim kurulu ile arasında dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz.

Benim oluşturduğum yönetim kurulunda Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, İmam Altınbaş, SimpaşHolding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Malatya'mızın değerli işadamlarından Orhan Kaya'nın yansıra Türkiye'de 4 dev holdingin yönetimin kurulu başkanları yer alıyor. Mevcut başkanın oluşturduğu yönetim kurulunda ise kendi köylüleri,kravatçıda çalışanlar, başkanlığını ayrı yürüttüğü birçok MASTÖB üyeleri, eski şoförü, kendi güvenlik şirketinin ortağı, ambalajcılaryer alıyor. Bizim açıkladığımız yönetim kurulu ile mevcut yönetimin açıkladığı yönetim kurulu arasındaki farkı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizim sevdamızın Malatyaspor olduğunu hep dile getirdik ve şimdi yine her zamanki gibi yüksek sesle söylüyorum; sportif ve mali açıdan başarısızlıkta kulübümüzün hakkını her yerde savunacağım. Bunda hiç bir Malatyalı hemşerimin şüphesi olmasın. Bizler koltuğa değil kulübümüzün şanlı renklerine sarı- kırmızıya sevdalıyız.

   Ayrıca, sportif olarak başarılıyız ve ne mutlu bize bu ligi 2018-2019 sezonunda 5'inci sırada bitirdik. Malatyaspor'umuza başarılar dilerim UEFA Avrupa Ligi'nde. Ancak sarı- kırmızılı büyük Taraftarlarımızda heyecan kalmadı. En son oynadığımız Bursaspor maçında UEFA'ya gittiğimiz bu maçı yenilerek Avrupa Lig'ine adım attık. Taraftarımız stattan ' Yönetim İstifa' diye bağırarak, bir buruklukla, üzüntüyle, kırgınlıkla ayrıldı. Bu heyecanı yitirtenler utansın.

Ortalıkta benim hakkımda 'neden takım 2'nci Lig'deyken almak istemedi' gibi şeyler duyuyorum. Bunlara cevaben; mevcut yönetim 2'nci ve 1'inci Lig'i yönetebilecek kapasitedeler. Süper Lig'de o kapasitelerinin olmadığının kamuoyu bilincindedir. Bizler takımımızdaki sportif başarıya diyecek hiçbir şeyimiz yoktur ve biz bunu destekçiyiz, mutluyuz. Nitekim burada bir yönetimsel başarısızlık vardır. Bizler Malatya'da yaşayan işadamları olarak bu takımı şeffaf ve düzgün yöneteceğimizin garantisiyle aday olduk. Teşekkür ediyorum.

                                                                                                                                                             Şevket SALİK

Bakmadan Geçme