Sağlık çalışanlarımızın yaptığı fedakarlığı asla unutamayız

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, vatandaşların eskiye oranla çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti aldığını söyledi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Çakır, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’ye sağlık alanında çağ atlattıklarını ifade ederek, vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

“Bizim iktidarımızdan önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı”
 
“AK parti olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil bir hakkın teslimi olarak görüyoruz” diyen Çakır, “Bizim iktidarımızdan önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı. Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Ama Allah’a hamd olsun o günleri geride bıraktık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında topladık. Özel kuruluşlardan yararlanma imkanı getirdik. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısını herkese açtık. Bütçede sağlığa ayrılan payı yükselttik.  Hastanelerimizi birinci sınıf hastaneler haline getirdik. Sağlığa bugüne kadar yapılan yatırımlar ortada. Bu alanda adeta çığır açtık. AK Parti olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da devrim yaptık. Birileri her ne kadar yapılan bu hastaneleri ‘boş yatırım' olarak nitelese de herkes özellikle pandemi döneminde yapılan hastanelerin önemini daha iyi kavradı. Türkiye artık bir sağlık ülkesi. Sağlık çalışanlarımız ve doktorlarımız çok iyi iyi bilgi, birikim ve yeteneğe sahip. Sağlık çalışanlarımız modern hastanelerimizde, güçlü sağlık altyapısı sayesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. İnşallah bu alandaki yatırımlarımız devam edecek ve Türkiye’yi sağlık alanında dünyada en üst lige taşımak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"Bütün ilçelere devlet hastanesi kazandırıyoruz"

 Malatya'da bütün ilçelere devlet hastanesi kazandırma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Çakır, “Birçok ilçemize hastane yaptık.  hastanesi olmayan ilçelerimizden Doğanşehir’de 100 yataklı Devlet Hastanesinin inşaatı tamamlandı. Darende 20 yataklı FTR ek binası inşaatı devam ediyor. Yine 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Buradaki hastanemizde fiziki gerçekleşme yüzde 95 oranında. İnşallah burayı kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Bunun yanında 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi ve 10 Daire Lojman inşaatı devam ediyor. Arapgir Devlet Hastanesine ek bina inşaatı aynı şekilde devam ediyor. Bunların yanında 3’ü ihale aşamasında 12’si ise proje aşamasında olan toplam 15 sağlık yatırımımız daha var -ki bunların arasında aile sağlığı merkezleri, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi var. İnşallah tüm bu yatırımlarla birlikte Malatya  sağlık alanında önemli bir konum üstlenecek” diye konuştu.  

Konuşmasında sağlık çalışanlarına ayrı bir parantez açan Çakır, sağlık çalışanlarının pandemi döneminde fedakarca ve özverili bir şekilde çalıştığını belirterek, “Sağlık çalışanlarımız gerçekten her türlü takdiri ve övgüyü hak ediyor.  Bu süreçte çok emek harcadılar, çok özveride bulundular. Allah hepsinden razı olsun, ben bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti olarak bugüne kadar hep sağlık çalışanlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Öz Sağlık-İş Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çakır'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Çakır, sendika ziyaretinin ardından bölgede bulunan esnafları ziyaret ederek, esnafların talep ve sıkıntılarını dinledi.

Bakmadan Geçme