Sağir Müftü Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Basın Müzesi ve Basın Evi olarak düzenlenecek Sağir Müftü Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Harput tarihi mimarisini en güzel şekilde yansıtan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Harput evlerinin en güzel örneklerinden biri olan ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Sağir Müftü Konağı, şehrin kültürel yaşamına yepyeni bir pencere açacak. 
Elazığ Basın Müzesi ve Basın Evi olarak hizmete sunulacak tarihi yapıda tefrişat ve teşhire yönelik proje çalışmalarını başlatacaklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, Elazığ Basın Müzesi ve Basın Evi’nin 2021 yılı içinde hazır hale getirilerek hizmete açılacağını kaydetti. 
Elazığ’ın binlerce yıllık mazisiyle bir kültür-sanat şehri olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları; “Şehrimizin sahip olduğu bu güçlü birikimi yaşatmak ve geleceğe taşımak adına seçim vaatlerimizin bir ayağı da şehrimize, ‘müzeler şehri’ kimliği kazandırmaktı. Şehrin kimliğini yansıtan müzelerle Elazığ’ımız, müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Daha önce Gastronomi Müzesi ile Kürsübaşı Müzesi için yer tahsisini gerçekleştirmiştik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köklü bir geçmişe sahip yerel basınımızın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi ve Basın Evi için de çalışmalarımızı başlatıyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlanan ve Harput’umuzun güzide tarihi yapılarından biri olan Sağir Müftü Konağı’nı da Basın Müzesi ve Basın Evi olarak şehrimize kazandıracağız. Şehrimizi sahip olduğu değerlerle, tarihi ve kültürel birikiminin yansıtılacağı müzelerle, geleceğe taşıyacağız.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme