Roma, EURO 2020'yi riske attı!

UEFA'ya seyirci kapasite sayısı bildirmeyen Roma'nın, EURO 2020 ev sahipliğini riske attığı ve İstanbul'un alternatifler arasında yer aldığı duyuruldu.

EURO 2020’de Türkiye ile İtalya arasında oynanacak açılış maçının oynanacağı Roma’nın, bu karşılaşmayı ev sahipliği yapıp yapmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. UEFA pandemi koşullarına rağmen Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki maçları kısmi de olsa seyircili oynatmak isterken, ev sahibi kentlerden bir çoğu ne kadar minimum seyirciyi kabul edeceklerini Avrupa futbolunun patronlarına bildirdi.

Federasyon-bilim kurulu uzlaşmadı

Bu konuda UEFA’ya bir rakam iletemeyen ülkeler arasında yer alan İtalya’ya UEFA tarafından ek süre tanındı ve 19 Nisan’a kadar bu konudaki bildirimini gerçekleştirmesi istendi. İtalya Futbol Federasyonu yüzde 25 kapasiteyle karşılaşmanın oynanmasına onay verse de ülkedeki bilim kurulunun itirazı neticesinde İtalya henüz bu rakamı resmi olarak saptayamadı.

‘UEFA’nın son tarihi gerçekçi değil’

İtalya Bilim Kurulu Başkanı Franco Locatelli konuyla ilgili yaptığı açıklamada “UEFA tarafından seyirci sayısı ibraz etmek için yapılan son başvuru tarihi gerçekçi değil çünkü virüsün yayılımını öngörmek zor” diye konuştu.

Açılış için üç alternatif şehir

İtalya’da bugün Roma’nın ev sahipliğini riske attığı yönünde haberler yayınlanırken, La Repubblica gazetesi “Türkiye-İtalya maçına ev sahipliği yapmak için üç alternatif belli oldu bile: İstanbul, Moskova veya Varşova” diye yazdı. (Milliyet)

Bakmadan Geçme