Resim Bölümü Öğrencileri Tarafından Resim Sergisi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Turgut Özal ve Kongre Merkezi'nde yılsonu resim sergisi düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Turgut Özal ve Kongre Merkezi’nde yılsonu resim sergisi düzenlendi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yaşar’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen serginin açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, resim sergisi ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerimizin lisans bitirme sergisini hocalarımızla beraber gezdik. Çok güzel resimler yapmışlar. Her biri kendi tarzını oluşturmuş. Yaptıkları resimlerle her birinin kendi alanlarında büyük sanatçı olma yolunda önemli bir başarı kaydettiklerini görüyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Doç. Dr. Mesut Yaşar hocamız başta olmak üzere öğrencilerimizi yetiştiren bütün hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü birinci sınıftan başlayıp kendi tarzını oluşturarak bu resim sergisini kendi yaptıkları resimler içinden seçerek getirmişler. Ben tüm mezun öğrencilerimize başarılar diliyorum, yolları açık olsun.”

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yaşar, resim sergisi ve öğrencilerin çalışma süreçleri hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:

“Bu sene 4. sınıf öğrencilerimiz mezun oluyor. Bu nedenle öğrencilerimizin yaptıkları resimler için bir resim sergisi düzenledik. Öğrencilerimizi yetiştirirken hoca olarak çocukların mizacını keşfetmek durumundayız bir eğitmen olarak elimizden geldiği kadar çocukların kendi mizacına yönelik çalışmalarını bekliyoruz. Bu bizim en zor işimiz. Bu nedenle öğrencilerimizin çalışmalarında hangi konuyu seçeceklerine karışmıyoruz. Kendi seçimleri ile hem teorik bilgilerle donanıyorlar hem de çalışarak uygulama yaparak kendi tarzlarını oluşturuyorlar. Bizler de yaptıkları işte ışık gördüğümüz zaman bunun üzerine gidiyoruz. Resim sanatında başarı, çok severek çalışmayla ilgilidir. İnsanların bir işte çok severek çalışmaları için de kendi mizaçlarına uygun çalışmalar yapmaları gerekir. Bizler de Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve tüm öğrencilerimizi özgün eserler yaratma noktasında teşvik ediyoruz. Sergimiz bir hafta sürecek. Bütün sanatseverleri sergimize bekleriz.”

Bakmadan Geçme