Ramazanda Yemekler Tavacı Seydo'da Yaptırılır

Malatya'da 1950 yılından beri babadan oğula Tavacılık mesleğini yapan Tavacı Seydo isimli kuruluş Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adeta Tava yemekleri siparişlerinde vatandaşların talep izdihamıyla karşılaşıyor.

         Malatya'da 1950 yılından beri babadan oğula Tavacılık mesleğini yapan Tavacı Seydo isimli kuruluş Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adeta Tava yemekleri siparişlerinde vatandaşların talep izdihamıyla karşılaşıyor.

         Malatya'nın vazgeçilmez ramazan menülerinin içerisinde bulunan tava yemeklerinden yaptırmak isteyen Malatya halkı siparişlerini bir gün önceden vermek üzere ünü Malatya dışına taşmış, Yaptığı birbirinden lezzetli fırın yemekleriyle herkesin damak tadında tartışmasız lider isim Tavacı Seydo bin bir emekle hazırladığı yemekleri iftar saatine yetiştirmenin tatlı telaşını sürdürüyor.

          Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a bile özel tava yapmasıyla bilinen ve 1970'ten beri Malatya'da oğullarıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanına tava siparişiyle nam salan

Tavacı Seydo'nun ( Seydo Günay ) yaptığı birbirinden lezzetli yemekler arasında Ramazanda en çok rağbet edilenler ise Patlıcan tava, kağıt kebabı, kuzu incik ve kaburga dolma gibi yemekler sıralamada önde. Yemeklerden yaptırmak için gelen vatandaşlar Akpınar'da bulunan Tavacı Seydo ya akın ediyorlar.

           Tavacı Seydo” işletmecisi Vural Günay ve kardeşleri yıllardır tavacılık mesleğini yapmakta.  Babadan aldıkları tava yemeklerinin püf noktalarının inceliklerini anlatan Vural Günay ise ”  Malatya halkı yıllardır tava yemeklerimizi beğeniyle yer, misafirlerine ikram ederler. Hijyen birinci önceliğimiz olduğu gibi Tavacılık mesleği iyi bir beceri ve maharet isteyen iş. Yılların verdiği tecrübe ve deneyimlerimizi babamızdan gördüğümüz gibi kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz.

           Pişirilirken yemeği ne erken nede geç fırında tutamazsınız. Kıvamını iyi hesaplamanız gerek. Aksi takdirde istediğiniz lezzeti bulamazsınız. Malatya halkına verdiğimiz damak tadının haklı gururunu aldığımız teşekkürler ve elinize sağlık demeleriyle yaşıyoruz.

           Ramazan da en çok rağbet ise Malatya’nın meşhur Patlıcan tavasına ve Kağıt kebabına oluyor. Tabi iç pilavı da unutmamak gerek. Tava fırınımızda her türlü tava yemeği uzman ellerde hazırlanarak pişiriliyor. Patlıcan Tava, Kağıt Kebabı, Kuzu Dolma, İncik, Pöçük Tava, Kavurma, Kelle, Tavuk Dolma, Domatesli gibi daha bir çok çeşidi tava yemeklerini fırınımızda hazırlıyoruz. İsteyene Tereyağlı Çorba yapıyoruz. İç pilav hazırlıyoruz. Halkımız Tava yemeklerini çok seviyor. Tava yemekleri çok emek isteyen bir süreçten geçer. İşin inceliğini bilmeyen ne lezzetini verebilir, ne de pişirimini. Ustasının elinde pişmeyen yemek lezzetli olmayacağı gibi damak tadını da heba eder.”

          Babadan aldığı el maharet pişirim işinin erbabı Oral Günay ise "Tavacılık babadan gelen aile mesleğimiz. Seydo ustadan yıllardan beri öğrendiğim püf noktaları şimdi yeni ustalara öğretme gayreti içerisindeyiz.

         İlk hazırlanışından itibaren fırının yakılış biçimi ve pişirilmesi çok önem arz ediyor. Bunların çok iyi orantılı hesaplanması gerekir. Patlıcan Tava, kağıt kebabı, Domatesli, Kavurma, kuzu dolma, kaburga dolma gibi ürünler Malatyalılar tarafından en çok rağbet gören ürünlerimiz. Yaptığımız tavayı yiyenler bir daha bu lezzetten vazgeçemiyorlar."

 

Bakmadan Geçme