Profesyonel Terzi Mankeni

Genellikle fiber iç kabuk üstüne birinci sınıf elyaf kaplama bulunur.

Genellikle fiber iç kabuk üstüne birinci sınıf elyaf kaplama bulunur. Elyaf üstüne kulp dikişli bir ham keten kumaş giydirilir. Hem kollu hem de kolsuz şekilde ölçü alınması mümkün olan ürünlerdir. Ham keten kumaş sayesinde mankenin gövde kısmı tam sıkı bir şekilde kaplı olduğu için kusursuz bir şekilde çalışmalar yapılması mümkün olur. 
Genellikle profesyonel kişilerin  terzi prova mankeni seçmesi için tercih ettikleri model döküm ağır ayaktır. Bunun en büyük nedeni ise mankenin sallanma durumunu en az seviyeye indirmek içindir. Standart ölçülerin dışında şahıs adına ya da firmanıza özel ölçülerde üretimi yapılması mümkündür. Bu ürün Sancak Dizayn sitesinden temin edilebilir.
Çocuk Terzi Mankeni Kullanımı
Çocuk terzi mankenleri genellikle kendi içinde 3 gruba ayrılır. Ürünü teşhir amaçlı, prova amaçlı ve dikilen ürünün bitmiş halini kontrol etmek amaçlı kullanmak mümkündür. Ürün teşhir amaçlı olarak kullanılacak ise 1 yaştan 12 yaşa kadar üretilebilir. Poliüretan malzemenin üzerine beyaz kumaş kaplama ile ürün hazırlanır. Ahşap tepelik ile beraber 3 ayaklı olacak şekilde teşhir için uygundur. 
İsteğe göre pantolon askı aparat da takılıp kullanılabilir. Atölye çocuk terzi prova mankeni ise 03 aydan başlayıp 14 yaşa kadar bire bir ölçüler ile üretilir. Polyester iç malzemenin üstüne kumaş giydirilerek hazırlanır. Net ölçüler sunmasından dolayı ürerim esnasında kusursuz bir şekilde prova imkânı sunar.
Tam Boy Terzi Mankeni
Alt ve üst grup provalar için standart ya da özel ölçüler ile üretilir. Fiber iç malzemenin üstü elyaf ve keten kumaş kaplıdır özel askılı ayarlanabilen ayak ile ulaştırılır. Terzi prova mankeni için beden ölçüleri 36 bedenden 46 bedene kadar standart ölçüler ile tasarlanıp hazırlanır. İsteğe göre kişiye özel ya da formanızın ölçülerine göre imalatı yapılır. Sancak Dizayn sitesinden her yaş grubu ve cinsiyet için prova mankeni ürünü alabilirsiniz.
Kaynak :https://sancakdizayn.com/merter-prova-ve-terzi-mankeni

Bakmadan Geçme