Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu Parkı Açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve dünyaca ünlü Kardiyoloji Uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği Park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve dünyaca ünlü  Kardiyoloji Uzmanı hemşerimiz  Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği Park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dünya çapında birçok bilimsel buluşa imza atan ve bu çalışmalarıyla gururumuz olan Prof. Dr. Nurhan  Yazıcıoğlu isminin verildiği parkın açılış törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve vakıf  üyeleri, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Ataşehir Mahalle Muhtarı Ali Dabakbaşı, STK temsilcileri, muhtarlar  ve  çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Açılışta konuşan ve  Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu Parkı'nın açılışına katılmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Başarılı hemşerilerimiz şehrimizin kimlik kazanmasında ve tanıtımında önemli rol oynamaktadır. Nuran hocamızda bu değerlerden biridir. Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz da bu değerli isimleri ölümsüzleştirerek çok önemli bir vefa örneği gösteriyor. Bizler de bu değerli anları hep birlikte yaşamaktan dolayı çok mutlu oluyoruz. İlimize ve mahallemize tekrar hayırlı olsun" dedi.

PROF. DR. NURAN YAZCIOĞLU:

"ÇOK GURURLUYUM, BAŞKAN YANILMAZ'A VE HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kendi ismini taşıyan parkın açılışını gerçekleştirmek üzere Elazığ'a gelen Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, hemşerileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çocukken oynadığım topraklara gelmiş olmanın tarifsiz huzuru içerisindeyim. Bir zamanlar oynadığım bu sokaklarda ismimin verildiği bir parkın olması beni gururlandırdı. Bir gün benim de adımın bu topraklarda yaşatılacağını asla bilemezdim. Başkan Yanılmaz başta olmak üzere bana bu onuru yaşatan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum." 

BAŞKAN YANILMAZ: " ÖNEMLİ OLAN YAŞARKEN KIYMET BİLMEK "

Elazığ’ın sanatıyla, kültürüyle, musikisi ve başarılı isimleri ile Türkiye'ye örnek olmuş bir şehir olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, şehrin her geçen gün daha çok zenginleştiğini ve büyüdüğünü kaydetti.

'Şehri şehir yapan sadece binalar değil, medeniyeti ve kültürüdür' diyen Başkan Yanılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ulusal ve uluslararası camiada başarılı kimlikleriyle yer edinmiş hemşerilerimiz var. Prof. Canan Karatay Efendigil hocam ve Prof.  Nuran Yazıcıoğlu  hocam da bu değerli isimlerin başında gelmektedir. Bizim insanlarımız vatanı uğruna canını vermekten asla çekinmez ve bu şehir bayrağı uğruna canını feda edecek cesur evlatlarla dolu. Açılışını yaptığımız bu parka da yediden yetmişe her yaştan insan gelecek ve parkın girişinde Nuran hocamızın ismiyle tanışacak. İnsanlığa büyük katkıları olmuş Nuran hocamızı onlarda bilecek ve geleceğe taşıyacaklar. Genelde insanlar vefat ettikten sonra isimleri bir yerlere verilir; ama bizler bu kuralı yıkmak istedik. Değerli isimler bu gururu hayattayken yaşasın ve insanlığa ne kadar değer kattıklarını yaşarken görsünler istedik. Bu parkta oynayacak her çocuk da Nuran hocamızın ismiyle yaşayacak ve onun gibi başarılı olmak için gayret edecek inşallah."

Prof. Dr. Nuran  Yazıcıoğlu Parkı daha sonra il müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın okuduğu dualar eşliğinde hizmete açıldı.

 

Bakmadan Geçme