Polis'ten İlginç Uygulama

Cengiz Topel'de dün polis ekipleri ilginç bir uygulama yaptı. Saat 14.30 civarlarında basın mensuplarını göreve götüren taksiyi arkadan sellektör yaparak durdurdu.

Cengiz Topel’de dün polis ekipleri ilginç bir uygulama yaptı. Saat 14.30 civarlarında basın mensuplarını göreve götüren taksiyi arkadan sellektör yaparak durdurdu.
Olay ciddi anlamda uygulamanın yanlış olduğunu dile getirmek istiyoruz. Dün itibari ile o saatlerde görevden dönen basın mensupları, taksi ile yine bir göreve gitmek üzere cengiz topel’de bir taksiye bindi. 3 basın mensubu 50 metre ilerlemeden arkadan sellektör yapılarak, polis ekiplerince durduruldu. 
Taksi şoförü aracı sağa çekerek bekledi. İlginç olan burdan sonra …Polis aracı taksiye yanaşarak camı açmasını istedi. Önde oturan basın mensubunu, ‘Camdan Cama’ SORGUSU başladı.. Basın mensubuna, sorguya alındınmı, karakola gidip ifade verdinmi, üzerinde suç aleti varmı gibi sorular üzerine,basın mensubu  ‘Camdan cama sorgumu olur’, şüpheli gördüysen araçtan indirirsin sorgunu yaparsın tepkisi üzerine zoraki aşağıya inerek 3 basın mensubundan sadece birinin sorgusu ve araması yapıldı. Arama ve sorgu yapan polis ekipleri, bu durum üzerine sadece şahsımıza karşı gerçekleşmediğini dile getirdiler.
Basın mensuplarının  Malatya’da emniyetin her daim yanında olduğunu dile getirmek isteriz. Basın mensubu olduğumuz için bu tür uygulamalardan muaf olalım demiyoruz. Emniyet teşkilatının daha ciddi sorgulama gerçekleştirmesini istiyoruz. Buna biz basın mensuplarıda dahil olarak…
 

Bakmadan Geçme