Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-2 Göztepe

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında alt sıralardan uzaklaşmaya çalışan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Göztepe,

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında alt sıralardan uzaklaşmaya çalışan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Göztepe, Malatya'da karşılaştı. Göztepe, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak bu sezon ilk kez ikide iki yaptı. 

Ligde geçen hafta konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor'u 4-0 yenerek büyük moralle Malatya'ya gelen Göztepe, zorlu deplasmanda da üç puanla ayrılarak çıkışını sürdürdü. üst üstte üçüncü mağlubiyetini alan Öznur Kablo Yeni Malatyspor'un ise galibiyet hasreti 11 maça çıktı. 

Öte yandan karşılaşma öncesi hafta içinde trafik kazasında hayatını kaybeden İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık için saygı duruşunda bulundu. 

Maçtan notlar:
7. dakikada Yeni Malatyaspor Mustafa Eskihellaç'ın golüyle öne geçti. Hızlı hücumda Kenan Özer'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Mustafa sağ çaprazda ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mustafa Eskihellaç, uzak köşeye çok güzel vurarak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

13. dakikada Göztepe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Sadık Çiftpınar, elle oynayınca maçın hakemi penaltıyı gösterdi. 15. dakikada Göztepe Berkan Emir ile beraberliği buldu. Göztepe'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Berkan Emir, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve maça eşitlik geldi: 1-1

22. dakikada Göztepe'de Kerim Alıcı'nın sağ kanattan ortasında Halil Akbunar, topa doğru hareketlendi ve kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. Sonrasında yapılan VAR incelemesi ile ofsayt kararı verildi ve gol iptal edildi.

50. dakikada Göztepe'de Obinna Nwobodo'nın pasında Halil Akbunar, topla buluştu ve çaprazdan kaleye düzgün vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. Sonrasında yapılan VAR incelemesi ile bir kez daha ofsayt kararı verildi ve gol iptal edildi.

73. dakikada Göztepe öne geçti. Obinna Nwobodo'nın pasında oyuna sonradan giren Lourency attığı golle takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Göztepe, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak çok değerli üç puanı hanesine yazdırdı. 

Bu sonuçla Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 15 puanda kalırken, Göztepe puanını 18'e çıkardı. 

BEINSPORT

Bülten

Bakmadan Geçme