Özel hastanelerimize güvenin

Özel hastanelerimize güvenin

"Özel hastanelerimiz, hiç bir riskten kaçınmayan, fedakar sağlık personelleri ile korona virüs mücadelesine destek olmaktadır."   ifadelerini kullanan Malatya Tabipler Odası, son günlerde özel hastanelerle ilgili yürütülen karalama kampanyasının doğru olmadığını belirtti. " İlimizde COVID-19 nedeniyle karantina altına alınan özel sektöre ait herhangi bir sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. " denilen açıklama da vatandaşların herhangi bir tedirginliğe düşmeden sağlık kuruluşlarının hizmetlerinden yararlanılmasını istedi." Konuyla ilgili Malatya Tabipler Odası Başkanı Erol Karaaslan imzalı açıklamada;  
"Dünya Sağlık Örgütü’ nün pandemi olarak ilan ettiği tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla küresel çapta amansız bir mücadele verilmektedir. Ülkemizde; kamu , üniversite, vakıf veya özel hastane ayrımı yapmadan; Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı veya Göğüs Hastalıkları Uzmanı bulunan üçüncü basamak yoğun bakımı olan hastaneler, Sağlık bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edildi.
Böylesine zor bir süreçte alınan bu karar; ülkemizde salgınla yapılan mücadeleyi daha güçlü kılmaktadır.
İlimizde bulunan tüm sağlık kuruluşları; hiçbir riskten kaçınmayan fedakar sağlık personelleri ile bu mücadeleye destek olmaktadır. COVID-19 hasta kabulü ve tedavisi belli sterilizasyon kuralları dahilinde yapılmaktadır. İlimizde COVID-19 nedeniyle karantina altına alınan özel sektöre ait herhangi bir sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Bu vesile ile; sağlık hizmetine zorunlu ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızın herhangi bir tedirginliğe düşmeden sağlık hizmetlerinden faydalanmaları önemlidir." Duyurusu yer aldı.

Bakmadan Geçme