Osman Baylaz'a A Haber Ajansından Ödül

Ayça Haberleşme ve Yayıncılığa bağlı A Haber Ajansı'nın

Ayça Haberleşme ve Yayıncılığa bağlı A Haber Ajansı’nın “Güneydoğu’da Yaşam Var” adlı projesinde  2020-2021 yılının en başarılı iş adamı seçilen Bingöllü hayırsever Osman Baylaz’a ödülü verildi.

A Haber Ajansı’nın genel yayın yönetmeni aynı zamanda Dünya Basın Federasyonu Üyesi olan Gazeteci Ferhat Aydoğan’ın iş insanı Baylaz’ı ziyaret ederek ofisinde başarılar dileyip onu ödülünü takdim etti.

OSMAN BAYLAZ KİMDİR..!

Bingöl merkez Mazrafaki'de, iyi bir siyasetçi, kabul gören bir kanaat önderi ve garip gurebanın koruyucusu bir babanın oğlu olarak dünyaya gözlerini açtığında tarih, 1972'ydi. 1980 darbesinde henüz çocuktu ve zorlu geçen çocukluğunda ilkokulu Bingöl Yenişehir İlkokulu'nda tamamladı. Babasının 1987'de Ankara'ya gidişiyle birlikte yeni yaşamına burada devam etti ve ortaokul ile lise eğitimini Özel Yükseliş Koleji'nde tamamladı. Yükseköğrenimine ise Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde devam etti. Bu süreçte bir yıl İngiltere'de kalıp dil eğitimi aldıktan sonra ailevi sebeplerden ötürü Türkiye'ye döndü.

Siyasette yoğun bir mesai harcayan babası kadar onlar da aile olarak tempolu bir yaşamın içinde buluyordu kendilerini. Misafir yoğunluğuna alışmış, bir siyaset ofisi kadar yoğun bir hanenin içinde büyüyorlardı kardeşler olarak…

Ve yıllar su gibi akıp geçiyordu. 1996'da kıymetli eşiyle dünya evine girerek yeni bir hayat kapısını aralayınca, artık ayakları üzerinde daha sağlam durması gerektiğinin farkındaydı. Memleketin hemen her hanesine dokunan ve kamuda iş sahibi olmalarına vesilen olan merhum Haydar Baylaz'ın oğlu olmasına rağmen memuriyet hayatını hiç düşünmedi. Babasının hayata vedasından sonra ise en büyük gayesi, baba mirası olarak kabul gördüğü “Yoksulun yanında olmak, garip gurebayı yalnız bırakmamak” desturunu yaşatmaktı.

Osman Baylaz… Namı diğer, Zaza Baylaz…

Bakmadan Geçme