Ömer Seyfettin Hikâye Yazma Yarışması Ödülleri Takdim Edildi.

Ömer Seyfettin'in ölümünün 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği hikâye yazma yarışmasının sonuçlarının açıklanmasının ardından ödüller sahiplerini buldu

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin Türk kültürü ve kimliği üzerine önemli fikir hareketleri içinde bulunmuş, hikâyelerimize değer katan Ömer Seyfettin’in ölümünün 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği hikâye yazma yarışmasının sonuçlarının açıklanmasının ardından ödüller sahiplerini buldu.

Üç kategoride toplam 670 hikâyenin değerlendirmeye alındığı yarışmada seçici kurulumuzun titiz bir değerlendirme yapmış ve yarışmanın sonuçları Türk Eğitim-Sen internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulmuştu.

Buna göre; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde Ülkü Sena Köktepe’nin ‘Son Uyku’ isimli hikayesi birinci, Bengül Kartal’ın ‘İki Damla Yaş’ isimli hikayesi ikinci, Aslıhan Doruk’un ‘Ebedi Yiğit, Adı Yok Şehit’ isimli hikayesi ise üçüncü olmuştu. Ortaöğretim kategorisi jüri teşvik ödülünü ise, Hatice Rumeysa Kahraman’ın ‘Yalnız Şair’ isimli hikayesi almıştı.

Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde Selahattin Eğe’nin ‘Akıbet’ isimli hikayesi birinci, Deniz Buğra Çarboğa’nın ‘Ulak’ isimli hikayesi ikinci, Ceren Türkkan’ın ‘Merdümgiriz’ isimli hikayesi ise üçüncü olmuştu. Yükseköğretim Kategorisi Jüri Teşvik ödülünü ise Çağla Aksan’ın ‘Lavinia’ isimli hikayesi almıştı.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri kategorisinde birinci olan ise Mehmet Kılıç’ın ‘Anadolu’ isimli hikayesi olmuştu. Aynı kategoride Rizvan Yıldızhan’ın ‘Adamın Mevsimleri’ adlı hikayesi ikinci, Mirac Furkan Bayar’ın ‘Alınyazı Saatleri’ hikayesi ise üçüncü oldu. Üyeler Kategorisi Jüri Teşvik Ödülünü ise, Onur Ünlütürk’ün ‘Emanet’ isimli hikayesi almıştı.

Bu yıl pandemi dolayısıyla ödül töreni yapılamadı ancak yarışmanın kazananlarına plaketleri ve ödülleri illerimizde şubelerimiz aracığıyla takdim edildi. Ankara’da ise Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde üçüncü olan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Ceren Türkkan’a ödülünü Genel Merkezimizde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan verdi.

Türk Eğitim-Sen olarak değerli hikayeler yazarak, Türk hikayeciliğine önemli katkılar sunan  usta kalem Ömer Seyfettin’i bu vesileyle anmanın mutluluğunu yaşarken; tüm yarışmacılarımıza teşekkürlerimizi bildiriyor; ödül kazanan yarışmacılarımızı da tebrik ediyoruz.

Bakmadan Geçme