Öğrenci Toplulukları Kudüs ve Filistin'e Destek Forumu'na Katıldı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 19-22 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliği

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 19-22 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği 3. Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Kuruluşları Forumu gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe İnönü Üniversitesi Kudüs Öğrenci Topluluğu ve Millî Gençlik Topluluğu da katıldı.

Foruma; Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Başkanı İhab Nafeh ile Genel Sekreteri Münir Said, Cezayir Toplumsal Barış Hareketi Partisi Lideri Abdurrezzak Muqri yetmişten fazla ülkeden siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, milletvekilleri, yabancı misafirler ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Forumu’na İnönü Üniversitesi Kudüs Öğrenci Topluluğu ve Milli Gençlik Topluluğu temsilcileri katılmaya hak kazandı. Aynı zamanda forum organizatörleri tarafından iki kulübün gelecek yıl düzenlenecek kongrede temsilci bulundurması da uygun görüldü.

Forumda Kudüs Öğrenci Topluluğu’nu İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Tamamlama programı öğrencisi Fehim Aydın temsil etti. Milli Gençlik Topluluğu’nu ise İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Eyyüp Yiğit temsil etti.

Üç gün süren programda öğrenci kuruluşları arasında tecrübe paylaşımı yapılarak Kudüs ve Filistin ile ilgili meseleler ele alınarak Filistin ve Kudüs’e destek için İslam dünyasındaki gençlik kuruluşları ve öğrenci birliklerinin paydaşlarıyla yaptığı çalışmaları tamamlamayı ve aralarında güçlü bir koordinasyon sağlamayı amaçladı.

Program kapsamında gerçekleştirilen “Kudüs ve Filistin Davası Gençliğin Misyonu” ve “Medya Özel Oturumu” isimli oturumlarda da katılımcılar görüşlerini ifade etti.

Bakmadan Geçme