NORD yeni IE5+ senkron motorları

NORD yeni IE5+ senkron motorları

NORD tarafından üretilen yeni nesil NORD IE5+ senkron motorları geniş hız aralığı, farklı yük aralıkları için özel tasarımı, yüksek enerji tasarrufu imkanı gibi birçok özelliği ile intralojistik sektörünün yanı sıra; paslanmaz çelik milleri, asit alkalilere karşı dayanımlı yıkanabilir gövdeleri ile gıda ve içecek endüstrisinin de vazgeçilmezi haline gelecek.


Üstün kalite ve yüksek verimlilik anlayışıyla ilerleyen NORD DRIVESYSTEMS, çözüm ortaklarını baz alarak hazırladığı ürün ve akıllı tahrik çözümleriyle müşterilerinin ihtiyaçlarını önceden tespit ederek sektörünüzün zorluklarından oluşabilecek sorunlar karşısında rakiplerinizin her zaman bir adım önünde olmanızı sağlar.

ASENKRON MOTORLARA KIYASLA YÜKSEK VERİMLİLİK İMKANI
NORD, intralojistik sektörü ile gıda ve içecek endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak son teknolojiyle geliştirdiği Yeni IE5+ senkron motorlar sayesinde özellikle asekron motorlarla kıyaslandığında kısmi yük ve kısmi hız aralıklarında, yüksek enerji tasarrufunu mümkün kılmaktadır. Model varyasyonların azaltılması hedefiyle; lojistik, depolama ve servis işlemlerinde idari giderleri ve verimsiz üretimi en aza indirir.

GIDA VE İÇECEK SEKTÖRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK
Motorların küçük hacimde kompakt ve hijenik dizayna sahip olması gıda ve içecek endüstrisinin olmazsa olmazı ‘hijyen’ unsuru için yüksek korozyon dayanımına ve kolay temizlemeye imkan sunar.

Sabit mıknatıslı senkron motorlarda (PMSM) nsd tupH ya da IP69K versiyonları mevcuttur. Motorla bütünleşik enkoder stadart olup, mekanik fren opsiyoneldir. Bu motorların kullanımıyla motor tipleri sınırlandırılabilir ve işletme maliyetleri azaltılır. NORD modüler sisteminde bulunan her redüktör ve frekans invertörü ile uyumludur.

FİKRET SOKULLU: “VERİMLİ, HİJYENİK VE KOMPAKT…”
40’a yakın ülkede üretim ve montaj fabrikaları bulunan NORD DRIVESYSTEMS’in Türkiye Genel Müdürü Fikret Sokullu geliştirdikleri ürünle ilgili olarak; Yeni nesil IE5 motorlar ile varyasyonların azaltılması imkanıyla modüler sistemlerin faydasını birleştirerek verimli, hijyenik ve kompakt bir ürün tasarladıklarını söyledi.

Sokullu ayrıca, nsd tupH uygulanmış motorlu redüktörlerin, çok zorlu koşullar alıntında bile üst düzey performans vermesinin yanı sıra azaltılmış ilk yatırım maliyeti ve hızlı yatırım getirisi ile iş ortaklarının bütün süreçlerde yanında olduklarını aktardı.

YENİ NORD I5+ SENKRON MOTOR’UN ÖZELLİKLERİ
Yeni nesil IE5 motorlar; yüksek güç oranı ile birleştirilmiş minimal hacmi ve dünya çapında kullanılabilirliğinin yanı sıra farklı yükler için özel olarak tasarlanmış yük aralığı ve geniş hız aralığına sahiptir.

Özellikleri:

Son nesil daimi mıknatıslı senkron motor (PMSM)
Tek gövde 0,25 ila 1,1 Kw arası güç aralığı
Esnek motor montaj opsiyonları; Nord redüktörler için doğrudan bağlantı, IEC B14 flanşlı bağlantı, IEC B5 flanşlı bağlantı, Nema C-Yüzeyli flanş bağlantı.
Tek gövdede 1,6 ila 4,8 Nm arası daimi tork
Hız aralığı 0 ila 2,000 d/d
Opsiyonel nsd TupH yüzey uygulaması ve IP69K koruma sınıfı
Standart olarak motore entegre edilmiş enkoder, opsiyonel olarak mekanik fren
SIZDIRMAZ YÜZEY DÖNÜŞÜM SİSTEMİ
NORD nsd tupH uygulanmış motorlu redüktörler, zorlu koşullar altında en uzun süre en yüksek verimin alınabilmesi üzerine son teknolojiyle geliştirilmiştir;

Kolay temizlenen yüzey
Asit ve alkalilere karşı dayanım (geniş pH aralığı)
Zarar görse dahi korozyon yayılmaz.
Kabuk soyulması gerçekleşmez.
FDA 21CFR 175.300 normu ile uyumlu
Kromat ihtiva etmez.
Zorlu koşullar için mükemmel çözüm;

Yüzeyi işlenmiş gövde parçaları
DIN normunda standart çeliklerden imal edilmiş bileşenler
Yıkanabilir gövde (redüktör ve motor)
Paslanmaz çelik mil
Özel mil keçe.
NORD DRIVESYSTEMS HAKKINDA:
Almanya merkezli NORD DRIVESYSTEMS motorlu ve motorsuz redüktörler, ağır sanayi tipi redüktörler, AC motorlar ve hız kontrol üniteleri ile tahrik elektronikleri üreten ve kendisine dünya çapında yer edinmiş bir firmadır. Dünya genelinde 40’a yakın ülkede üretim ve montaj fabrikaları, 80’den fazla ülkede de satış ofisleri ve temsilcilikleri bulunmaktadır. NORD DRIVESYSTEMS GÜÇ AKTARMA SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., 2008 yılından beri, 2500 m² kapalı alanda kurulu bulunan satış ofisi ve montaj fabrikasıyla birlikte Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Her şart altında çalışan mekanik, elektronik ve mekatronik tahrik sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu ve motorsuz redüktör, ağır sanayi tipi redüktör, AC motor, hız kontrol ünitesi ve tahrik elektronikleri gibi ürünlerin temini, tamiri ve servisi konusunda hizmet vermektedir.

Bakmadan Geçme