Neden Olmasın

14 Ekimde yapılması beklenen Ticaret Ve Sanayi Odası seçimleri hükümet tarafında 6 ay ertelendi. TSO için Şuana kadar 4 aday adaylıklarını açıkladı.

14 Ekimde yapılması beklenen Ticaret Ve Sanayi Odası seçimleri hükümet tarafında 6 ay ertelendi. TSO için Şuana kadar 4 aday adaylıklarını açıkladı. TSO adaylarından İsrafilÇatalkaya; Bir Kesimin Değil Tüm Kesimin Adayıyız diyerek, neden başkanlık için bu yarışa katıldığı ve Seçilmesi halinde Malatya ekonomisine ne gibi katkıda bulunacaklarını söyleyerek şu açıklamalara yer verdi; “Doğunun, Batıya Batının Doğuya açıldığı, İnönü'nün Özal'ın, Kutan'ın memleketi güzel şehrimiz Malatya ne yazık ki Ticaret ve Sanayi alanında hak ettiği yerden çok uzakta bırakılmıştır.Malatya Basının bir kısmının bilinçli bir şekilde TSO için 3 aday varmış gibi göstermesinin sebebini anlamış değilim. Neden benim adaylığımı kabullenemiyorlar?”

Çatalkaya’nın Adaylık süreci, Projeleri, Kayısı Sorunu ile ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamaları siz değerli okurlarımız için haber yaptık.

 

İsrafil ÇATALKAYA: “Yazıhan Epreme köyünde olup,1964 yılında Malatya Çarmuzu Mahallesinde doğdum. İlköğretimimi Ziya Gökalp İlkokulu, Orta öğretimimi Kubilay Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilyacılık Bölümü mezunuyum.1987 yılında Malatya SıtmapınarıZabcıoğlu caddesinde Mobilya ve Dekorasyon üzerine Güney Mobilyayı kurdum. İşletmemi ve işlerimi büyütmek için yeni sanayi sitesine işletmemi taşıdım. Makine ve teknoloji kullanarak sıcak pres makinesi dahil tüm makineleri alarak işletmemi büyüttüm. Sonraki yıllarda İSMA Ltd. Şti. temizlik firmasını kurup Türkiye de temizlik sektöründe ilk 10 firma arasına kadar taşıdım.2004 yılın da  bölgemize daha iyi hizmet vermeye devam etmek için haşere ilaçlama sektöründe tercih edilen Sera İlaçlamayı kurdum.Evli ve 3 çocuk babasıyım.

 

“MALATYA BU GERİ KALMIŞLIĞI HAKETMİYOR”

Sınır komşularımız Kahramanmaraş, Gaziantep, Kayseri gibi iller geçmişte ihtiyaçlarını karşılamak için Malatya'mıza gelir iken, bu gün her biri Ticarette ve Sanayide dev atılımlar yaparak Malatya'mızı çok gerilerde bırakmışlardır.

Maalesef üzülerek söylemeliyim ki, ilimiz Ticaret ve Sanayi odası bu kadar hak ettiği ölçütlerde ve layığı ile yönetilmemiştir. Bir kentin büyümesinde istihdam yaratmasında öncü güç olan Sanayi'ye yeterince gereken ilginin gösterilmemesinden dolayı şehrimiz geri kalmış iller arasına itilmiştir.

Sanayiye yatırım yapmak bir tarafa, OSB de her gün fabrikalar ya kapanmakta ya da yurt dışına taşınmak zorunda bırakılmıştır. Yalnızca Aidat dönemlerinde hatırlanan esnafların sorunlarına inilmemiş, esnaflar siftahsız dükkân kapatmak ve nihayetinde kepenk indirmek zorunda bırakılmıştır.

“MALATYANIN CAN DAMARI KAYISIYA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Malatya ekonomisinin bel direği olan Kayısı gerek üretimde, gerek tanıtımda ve gerekse pazarlamada akla uygun projeler geliştiremediği için üreticiler ağaçlarını kesmekle yüz yüze getirilmiştir. Kayısı Malatya’nın ekonomideki can damarıdır. Bunun için kayısıya sahip çıkmalıyız.

Kayısının aynı zamanda endüstriyel bir ürün olduğunun farkına varamayan TSO yöneticileri kayısıyı sanayi ile buluşturmakta aciz kalmışlardır. İşte tüm bu olumsuzlukları ve geri kalmışlığı Malatya'mızın hak etmediğini düşündüğüm için bende Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday oldum.

Ortak sevdamız ve gurur kaynağımız Malatya'yı büyük sanayi atılımlarıyla hak ettiği zirveye taşımak bizim boynumuzun borcudur.

 

 

Türkiye’nin bir numaralı sorunu bürokrasidir. Bürokrasi nerde Başlıyor TSO da başlıyor. Biz eski yıllarda çok çalıştığımız için polisler tarafından dayak yerdik. Türkiye o dönemlerde bu günlere geldi. Rahmetli Özal Bürokrasi diye diye rahmetli oldu. Biz bürokrasiyi öldürürsek her şey düzelmiş olur.

“İCRAATIM ESNAFA İTİBARINI VERMEK OLACAK”

TSO’da esnafın güler yüzle karşılanmadığını, ilk yapacağım iş esnafa itibarını geri vermek olacak.

TSO’ da bulunan arkadaşlarda bana sordu, dediler eğer Başkan olursanız ne yapacaksınız? Bende onlara  dedim ki ilk başta esnafa itibarını vereceğim. TSO’nın kapısının girişine, günlük tıraş olmuş bir arkadaşımız orada bekleyecek, gelen esnaflarımıza hoş geldiniz efendim diyecek. TSO odası kendi esnafına değer verirse, örneğin maliyedeki memur ona göre, SGK’daki memur ona göre davranacak. Benim aday olmam Malatya’ya %10 katkı sağlayacak, TSO’ya en azında yüzde 25 katkı sağlayacak, seçimi kaybetsem bile. TSO memur kafasıyla yönetilmez. TSO esnaf kafasıyla yönetilir. TSO başkanı bir gün gitsin esnafla otursun çay içsin, sorunlarını dinlesin. Oturduğu yerde esnafın derdine ve sorununa çözüm bulamaz.

“MALATYASPOR ORTAK DEĞERİMİZDİR”

Malatyaspor ortak değerimiz olup herkesin sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. Çok güzel bir stadımız yapıldı. Kulüp olarak Eksiklerimizi tespit edip ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Yıllardır süper lige hasret kaldık. Artık süper ligdeyiz. Süper ligde oluşumuz hem kentimizi hem kayısımız açısında iyi bir tanıtma fırsatıdır. Bunun için Malatyalı olan herkesinortak paydamız olan Malatya’ya sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Haber & Foto: Erdal ÖZTÜRK 

Bakmadan Geçme