Nasıl Bir Bilgisayar Alalım..?

Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez son 6 aydır karşılaştığı sorulardan birisinin de, 'Nasıl Bir Bilgisayar alalım?' sorusu olduğunu açıkladı.

Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez son 6 aydır karşılaştığı sorulardan birisinin de, 'Nasıl Bir Bilgisayar alalım?' sorusu olduğunu açıkladı.
Bilgisayar alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Sönmez;
Son 6 aya yakın bir zamanda en çok karşılaştığım sorulardan birisi “ Nasıl bir Bilgisayar alalım?” sorusudur. Özellikle salgın hastalık döneminde Milli Eğitim Bakanlığımızın Elektronik bilişim Ağı (EBA) ‘nı kullanarak öğretimi elektronik ortama taşıması velileri bu ihtiyacın karşılanmasını sağladı.
    Bilgisayar alırken nelere dikkat etmeli? 
    İster ikinci El, İster yeni bir bilgisayar alın, buradaki en önemli nokta, bu bilgisayarı hangi amaçla kullandığınızdır. Bilgisayar donanım parçalarının birbirleri ile tam uyum ve bütünleşik çalıştığını hatırlatarak kişisel bilgisayarların kullanım amacına göre tasarlanıyor. İnternet amaçlı kullanım için farklı, Proje amaçlı kullanım için farklı bir tasarım oluşturulmuştur.
 İnternet kullanımı için ethernet kartı, anakart üzerinde entegre çalışan, İşlemcisi güçlü bir bilgisayar bu amaç için yeterli olacaktır. Fakat ödev, istatistik verileri hazırlama ve sunum gibi hazırlık gerektiren işlemleri daha sık bir şekilde kullanıyorsanız, bu defa bilgisayarınızın RAM (Geçici Bellek) ‘i, işletim sistemi ve kullanacağınız programın (yazılımın)  güçlü olması gerekli, Çünkü siz projenizi kaydedip Programı kapatana kadar geçen hazırlık sürecinde RAM bu durumu sürekli kendisinde işleme hazır durumda tutacaktır. 
    Daha profesyonel kullanım amaçlarına doğru talepleriniz olduğunda da bilgisayarın fiyatları kullanacağınız özelliklerin donanım yapısına göre yükselmektedir. Çizim ve tasarım programları kullanıyorsanız, Grafik (Ekran) kartınız güçlü olmalı, ya da yazılım yapıyorsanız işlemci, RAM ve sabit Disk hızlarınız yüksek düzeyde olmalıdır.
    İş dünyasında ise bu durum biraz daha farklı oluyor. İş dünyasının hızı ve zamana bağlı olarak daha taşınabilir ve internetin erişime her yerde açık olarak kullanılabilen Akıllı Telefonlar, Tablet, Ipad ve taşınabilir bilgisayarlar en çok tercih edilenler oluyor.
    EBA için kullanılabilecek asgari düzeydeki bilgisayarın özellikleri; işlemcisinin, hızlandırıcı (Turbo) özellikli 4 çekirdekli ve RAM miktarının bu işlemciye entegre düzeyde 4GB yeterli olabilir. 
    Sonuçta hem teknoloji ile bütünleşmek hem de ayağımızı yorganımıza göre uzatmak gerekir
 

Bakmadan Geçme