Naci Görür'den Malatya depremi sonrası kritik uyarı

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından uyarıda bulunarak

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından uyarıda bulunarak "Deprem 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" ifadelerini kullandı.Malatya’nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33’te AFAD'a göre 3.9 Kandilli'ye göre 4,0 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı bir açıklama geldi. Görür bu fayın uzun zamandır enerji biriktirdiğine dikkat çekerek "2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir." dedi.

TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI

Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Sevgili arkadaşlar, tweetleri incelediğimde bazı arkadaşların bilim dışı söylemlerle yerbilimci olmadıkları halde depremle ilgili saçma sapan tahminler yapıp yazıp çizdiklerini görüyorum. Lütfen bunu yapmasınlar. Deprem ciddi bir konu. Biz burda falcılık yapmıyoruz . Sadece izleyenleri bilinçlendirip bilgilendiriyoruz. Bu tür arkadaşlar için ne yapılabilir bilmiyorum ama bundan sonra bu komikliğe devam ederlerse ben şahsen engelleyeceğim. 

"7.4 BÜYÜKLÜĞÜNE VARABİLECEK DEPREM ÜRETEBİLECEK KAPASİTEDE"

Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır. 

Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan’da olan 3,8’lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF İLE İLGİLİ DEĞİL. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. 

KAYNAK: HABER7

Bakmadan Geçme