Müteahhitler Talep Etti, Otopark Yönetmeliği Ertelendi!...

Müteahhitler Talep Etti, Otopark Yönetmeliği Ertelendi!...

Müteahhitlere her daireye bir otopark yapma zorunluluğu getiren yönetmelik yine ertelendi.

31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete mükerrer sayısı ile yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi.

MİM-DER Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneğimizin de bağlı bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu  (İMKON) Genel Başkanımız  Sayın Tahir Tellioğlu tarafından yapılan açıklamada  01 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan "Otopark Yönetmeliği" İMKON’a  bağlı Derneklerimizin çağrısı üzerine,  Konfederasyonumuzun Yönetmeliği erteleme müracaatını  uygun gören Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Mart 2020 tarihine ertelenmek üzere Külliye’ye gönderilmiştir" diyerek yönetmeliğin erteleneceğini duyurmuştu. Bununla  birlikte

01 Ocak 2020 Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete'nin 5. Mükerrer Sayısı ile yürütmeye girdi.  Yeni yönetmelik kapsamında müteahhitlere büyük mali yük getireceği iddiası ile eleştirilen her daireye zorunlu bir otopark yapılması mecburiyeti yine ertelenmiş oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: "Otopark Yönetmenliğinde" Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenlik 

MADDE 1 – 22/2/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin geçici 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “31/12/2019” ibaresi “31/3/2020” olarak değiştirilmiştir.

 MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Bakmadan Geçme