Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi

Hayırsever iş adamı Sayın Mustafa Fuat Kaplan'ın üniversitemiz kampüsünde yaptıracağı

Hayırsever iş adamı Sayın Mustafa Fuat Kaplan’ın üniversitemiz kampüsünde yaptıracağı “İnönü Üniversitesi Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi”nin temel atma töreni 28 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 10.00’da Merkez Kampüsündeki Eczacılık Fakültesi Karşısında (Doğu) gerçekleştirileceği açıklandı.

Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi Proje Özeti
2010.00 m2 taban alanına sahip     İnönü Üniversitesi Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi” ile etrafında yer alan açık hava oyun ve hobi alanları sayesinde çocuklarımız becerilerini geliştirip kendilerini geleceğe hazırlayacakları bir ortama kavuşmuş olacaklar. Okul öncesi eğitim ve kültür merkezimiz; amaca özel tasarım olan 2 adet kreş sınıfı, 5 adet anaokulu sınıfı, mutfak ve servis alanına sahip yemekhane, idari birimler, çok amaçlı alan ve mekanik odalardan oluşmaktadır. Binamızın arka cephesinde geniş yeşil alandan oluşan açık hava oyun ve hobi alanı bulunmaktadır. 
Merkezde 306.00 m2 alana sahip 2 adet kreş sınıfımız, 20 kişilik gruplar şeklinde her sınıfta yaş gruplarına uygun 20 m2’lik kız ve erkek wc, 20 kişilik 43 m2’lik uyku odası, velilerimizin çocuklarını güvenle karşılayabilecekleri 14 m2 veli bekleme alanı ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde giyinme dolapları ile birlikte 13 m2 giyinme odası bulunacaktır. Sınıfların belirli noktalarındaki güvenlik kameraları ile velilerimiz gönül rahatlığı ile çocuklarını eğitim yuvalarına yollayabileceklerdir. Geniş doğramalar sayesinde aydınlık sınıflarda ve güncel ısıtma ve soğutma sistemlerimiz ile ideal ısı sıcaklığında eğitim görebilecekler. Montesori eğitim sistemi ile becerilerini etkin bir şekilde geliştirebileceklerdir. Aynı zamanda kreş sınıflarından ayrı olarak vakit geçirebilecekleri, eğitimlerine açık havada devam edebilecekleri ve oyun oynayabilecekleri kontrollü geniş ön bahçeleri de olacaktır. 
332.00 m2 alana sahip 5 adet, 20 kişilik gruplar halinde anaokulu sınıfımız bulunmaktadır. Sınıflar arasında hareketli bölmeler ile sınıflar birleştirilip geniş mekânlar elde edilebilecektir. Sınıflarda bulunan ses sistemi ile daha etkin eğitim alabilecekler, güvenlik kameraları ile veliler gönül rahatlığıyla eğitim yuvasına yollayabileceklerdir. Geniş doğramalar sayesinde aydınlık sınıflarda ve güncel ısıtma soğutma sistemleri ile ideal sıcaklıkta eğitim görebileceklerdir. Aynı zamanda anaokuluna ait velilerimizin rahat edebilecekleri, çocuklarını bekleyebilecekleri, teslim alabilecekleri 24 m2’lik veli bekleme alanı, ihtiyaçlar için giyinme dolaplarına sahip 27 m2’lik giyinme odası vardır. Anasınıflarının ortak kullanabileceği yaş gruplarına uygun 43 m2’lik kız-erkek wc mevcuttur. Aynı zamanda anaokulu sınıflarının ayrı olarak vakit geçirebilecekleri, açık havada eğitim alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri geniş ön bahçeleri mevcuttur.
Okul öncesi eğitim ve kültür yapımızın merkezinde bulunan çok amaçlı alanımız 226.00 m2’den oluşmaktadır. Ortak bir mekan olmak üzere çocuklarımız için oyun alanına, gerektiğinde projektör ile sinema salonuna veya seminer alanına dönüşebilmektedir. Hava durumunun elverişli olmadığı zamanlarda öğrencilerimizin sosyalleşebilecekleri bir mekân imkânı da sağlamaktadır. Çatısında bulunan aydınlıklar sayesinde hava sirkülasyonu da sağlanmaktadır. 
100 kişilik yemekhanemiz 275.00 m2’den oluşmaktadır. Önünde 40 m2’lik teras bulunmaktadır. Havanın elverişli olduğu günlerde öğrencilerimiz açık hava eşliğinde yemeklerini yiyebileceklerdir. İçerisinde 140.00 m2’lik oturma alanı, ihtiyaçları karşılayabilecek büyüklükte 116.00 m2‘lik mutfak-servis alanı ve 23.00 m2’lik wc bulunmaktadır. 
Akademik kadromuza rahat çalışma ortamı sağlamak amacıyla tasarlanan ve son teknolojik donanım sağlanan idari birimimiz, 20.00 m2 öğretmen odasından, 20.00 m2 müdür odasından, öğrencilerin gelişiminin izlenebilmesi adına 16.00 m2 gelişim odasından, acil bir durum karşısında gerekli olan 10.00 m2’lik revirden, öğrencilere her daim yardımcı olunması adına 15.00 m2’lik rehberlik servisinden oluşmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerin ayrı ayrı kullanabileceği wc’ler mevcuttur.
Son donanım olan mekanik odalarımız 60.00 m2’den oluşmaktadır. İçerisinde 10.00 m2 sistem odası, 10.00 m2 elektrik odası, 40.00 m2 tesisat odası ve depo mevcuttur.
Binamızın arka cephesinde bulunan açık hava oyun alanı ve hobi alanlarımız, farklı birimlerden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin sosyal aktiviteleri için heykel-kil atölyesi, müzik atölyesi, resim atölyesi öğrencilerimizin doğa ile iç içe öğrenimini sağlamak için meyve-sebze yetiştirme alanları, canlılar ile ilişkilerini geliştirmek için kümeslerimiz, oyun alanı olarak doğal labirentler ve tırmanma dağı bulunmaktadır. Açık hava doğal alanımız sayesinde farklı şehirlerde bulunamayan ve büyük bir şans olan doğa ile iç içe yaşam ve öğrenim sağlanmaktadır.
Eğitim yapımızda yeterli sayıda açık otopark, servis aracı alanı ve 4 farklı güvenlikli giriş bulunmaktadır. Eğitim birimleri girişleri, güvenlik açısından birbirinden ayrılmıştır.
 

Bakmadan Geçme