Mülakat Komisyonları Gasp Komisyonları Olmasın

MÜLAKATLARDA KPSS PUANINA SADIK KALIN

Biz eğitimciler olarak devlete ve millete faydalı insanlar yetiştirmenin çabasını verirken siyasilerin aldığı yanlış politik kararlar, iyi insan yetiştirme çabalarının önünde aşılmaz bir dağ gibi durmaktadır. KPSS sınavından sonra yapılan mülakatlar, devletine ve milletine sadakatle bağlı, adalet duygusu kazanmış neslimizin, adalete ve devlete bakış açısını temelden değiştirmektedir. Bu mülakatlar sayesinde kazanmış olduğu iyi olan her şeyi çöpe atıp kötü olan her şeyle almış oluyorlar. Yıllar boyu nice paralar dökerek, arkadaş ortamından uzak kalarak, oyunlarından ve sosyal ortamlarından feragat ederek, gecesini gündüzüne katarak çalışıp aldığı KPSS sınav puanının 3-5 kişilik mülakat komisyonları önünde hiçbir işe yaramadığını gören öğrencilerimiz, yirmi yıllık eğitimle aldığı akademik başarı ve etik davranışların yıkıldığını görüyorlar. Eğitim sisteminden iyi vatandaş olarak çıkan bu nesil,  mülakatlarda başkalarının haklarını gasp etmek için adam aramaya ve rüşvet vermeye razı hale gelince bütün çalışmaların boş olduğunu düşüneceklerdir.

MÜLAKATLARDA KPSS PUANINA SADIK KALIN

Öğretmen alımlarındaki mülakatlar halen devam etmektedir. Bakıyorum da tertemiz yetişen öğretmen adaylarımız çalışmalarını ve eğitimini bir kenara atarak kapı kapı dolaşmakta, birilerine ulaşmaya çalışmakta, siyasilerin ve bürokratların kapılarında nöbet tutmaktadırlar. Pırıl pırıl yetişmiş genç öğretmenlerimizi bu hale getiren siyasi kararlara lanetler olsun. Bu gençler öğretmen olacak ve geleceğimizi yetiştirecektir. Birilerinin hakkını gasp ederek öğretmen olan bir kişinin öğrenci yetiştirmesi ne kadar doğrudur.  Doğru yoldan kadro almayan bu kişilerden, devlet adına doğru işler beklemek ancak saflık olur, enayilik olur. Bari öğretmenlerimizin mülakatlarında KPSS puanına eşit puan verilsin, hak garbı yaşanmasın ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerden adaletli bir nesil bekleyelim.

Emeği hiçe sayan adaleti zedeleyen insanları bu hale getiren mülakat ayıbının kaldırılması gerekmektedir. Mülakatlar vatandaşın devlete olan güveni zedelemekte,  birlik ve beraberliğimize zarar vermektedir.  Terörle bağlantılı kişiler güvenlik soruşturmalarıyla zaten elenmektedir. Hal böyleyken bu mülakat neyin nesidir. Devlet kadrolarına elaman temininde uygulanan mülakatlar insanlar arasında güvensizliğe ve umutsuzluğa kapı açmaktadır. Müsteşarlığın KPSS puanından +3,-3 puan verilebilir demesi bile binlerce kişinin hakkının gasp edin demekten başka bir şey değildir. Bunları düzeltmek komisyonlara kalmıştır.

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Komisyonlardaki görevlileri uyarıyoruz. Hiçbir baskıya pirim vermeden KPSS puanına eşit puanlarla mülakatı sonuçlandırınız. Unutmayın ki bu uygulama gün gelir sizin çocuklarınıza da uygulanır. Belki de seçtiğiniz bu öğretmenler sizin çocuğunuzun öğretmeni olacaktır. Adaletle karşılaşmak istiyorsanız adaletten ayrılmayınız.

Veysel FIRAT

Demokrat Eğitimciler Sendikası

Malatya il Başkanı

Bakmadan Geçme