MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut: 'Her şey kadınla başlar'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında,

Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kadınların toplumsal hayattaki yeri ve konumu,  hiç tartışmasız bir ülkenin ne kadar geliştiğinin ve hangi çağdaş seviyede olduğunun göstergesidir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, mesajında şu ifadeleri belirtti:

“Kadınların toplumsal hayattaki yeri ve konumu,  hiç tartışmasız bir ülkenin ne kadar geliştiğinin ve hangi çağdaş seviyede olduğunun göstergesidir.  Kadınların yüzü gülüyorsa,  o toplum huzurlu,  demektir.

Kadın, kamusal yaşamın içinde kalabiliyorsa,  hayata dokunabiliyorsa, hayata tutunabiliyorsa toplum sağlıklı büyüyor demektir.  Bu nedenle kadınlar, daha fazla kamusal yaşamın her alanında yer almalı ve temsil edilmeli, etkin görevler üstlenmeli. 

Kadınlar;  eğer hak ve özgürlüklerini kullanamıyorsa, aile içi şiddete, ayrımcılığa, baskılara uğruyorsa sosyal ve ekonomik kaygılar yaşıyorsa o toplumun gelişmesinden söz etmek imkansızdır.

Ülkemizde son dönemde kadına yönelik pozitif gelişmeler yaşanmakta, toplumsal duyarlılık her geçen gün biraz daha artmaktadır. Yeterli mi, değil. Toplumsal bilincin artması ile sorunların çözülebileceği unutulmamalıdır.

Kadın ancak adalet gözetildiğinde eşdeğerdir. 

Toplumlar kadınların ekonomiye ve iş gücüne katılımıyla ayakta kalır.

Kadına saygı, insanlığa saygıdır. Güçlü kadın, güçlü aileyi, güçlü aile güçlü toplumu oluşturur.

‘Her şey kadınla başlar.’

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum, kadınların mutlu olduğu yarınlar diliyorum.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak, 8 Mart Kadınlar Günü çerçevesinde ‘Her şey kadınla başlar’ temalı  ‘Kadın Sağlık ve Kalite’ konulu sempozyumu 13 Mart Çarşamba günü üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştireceğiz. “

Bakmadan Geçme