MTÜ'den İntraabdominal Tümoral Kitle Operasyonu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Önemli Ameliyatlara İmza Atmaya Devam Ediyor.

Kurulduktan çok kısa bir süre sonra alanında başarılı bir çok akademisyeni kadrosuna katan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi;  cerrahi branşlarda adından söz ettiriyor.

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gökhan Söğütlü ve Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat bu kez İntraabdominal Tümoral (karın içi) Kitle Operasyonu’nu başarıyla gerçekleştirdi.

 

Hastanın daha önce over tümörü nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Prof. Dr. Söğütlü, “Bize başvurduğunda gerekli incelemeler yapıldı. Çok büyük, kapsamlı bir operasyon gerektiriyordu. Merkezimizde bunu başarı ile gerçekleştirdik ve şuan hastamızın genel durumu iyi ve taburcu oldu.”ifadelerini kulladı.

 

“Ekibimiz Özveri İle Çalışarak Her Türlü Operasyonu Başarı İle Uygulayabilmektedir.”

Prof. Dr. Söğütlü, “Malatya Turgut Özal üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ABD kurulduğundan bu yana ekibimiz özveri ile çalışarak her türlü operasyonu başarı ile uygulayabilmektedir. Özellikle Onkolojik cerrahide bölgemizde ve ülkemizde bir referans merkezi olarak yer almak istiyoruz, hedefimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir. Aynı zamanda Hastanemizde üçüncü basamak bir hastanedeki tüm alt yapı ve tıbbi teknoloji mevcut olup yenilikler devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

 

“Kesinlikle Karamsarlığa Kapılmamalıdır.”

Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Kanat, “Kanserin tekrar etmesi hem hasta hem de hasta yakınları için oldukça endişe verici bir problemdir. Böyle bir durumda kesinlikle karamsarlığa kapılmamalı ve mümkün olduğunca kanserle savaşa devam edilmelidir. Karın içi kanserlerin nükslerinde yani tekrar ettiği durumlarda Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Genel Cerrahi ve bazen de Kadın Doğum uzmanlarının birlikte kararı ile en uygun tedavi yöntemini uygulamaktayız. Bu hastada da Onkoloji konsey kararı cerrahi tedavi olarak çıkınca biz de hastayı zorlu bir ameliyata aldık ve tekrar eden kanserli dokunun hepsini yayıldığı karın zarı ve bağırsakların bir kısmı ile birlikte tamamen çıkardık. Çok şükür hasta şuan iyi ve tekrar kemoterapi için tıbbi Onkoloji bölümüne yönlendirildi.” diye konuştu.

 

Doç. Dr. Kanat, “Bu tür kanserli hastalar mutlaka multidisiplineer konseylerde tartışılmalı ve hasta için en iyi tedavi seçeneği doğru şekilde karar verildikten sonra uygulanmalıdır. Biz de hastanemizde bu hastaların tedavilerini başarılı bir şekilde yapmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

 

Prof. Dr. Gökhan Söğütlü ve Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat, “Bu anlamda gerçekleştirilen çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen  başta rektörümüz Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT ve başhekim Prof. Dr.  Erdal AKTÜRK olmak üzere tüm hastane çalışanlarına sınırsız destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme