MTSO' da Meslek Komite ve Meclis Üyesi Sayısı Netleşti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim heyecanı yaşanıyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. 2 Ekim Pazar günü yapılacak olan MTSO Oda Organ Seçimlerinde 6 bin civarında üye ve 30 meslek komitesinin belirlenmesi ve 70 meclis üyesinin belirlenmesi ile ilgili oy kullanacak.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerinde gruplar bazında seçilecek Meslek Komitesi ve Meclis üye sayıları netleşti. Grup Faal üyesi sayı aralığı 200’ü geçen komitelerde üye sayısı 3, 200’ün altında kalan komitelerde üye sayısı 2 olarak belirlendi. Yaklaşık 7 bin üyenin bulunduğu oda organlarında 100’ü aşkın komite üyesi sayısı seçilecek ve 70 meclis üyesi belirlenecek.

TSO Başkanlığı için mevcut başkan Oğuzhan Sadıkoğlu ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Akif Baştürk yarışıyorlar. Her iki adaydan listesinde en fazla Meclis Üyesi çıkartan başkanlık için bir adım öne çıkmış olacak.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan üyelerin oy kullanabilmeleri için Oda’ya borçlarının olmaması gerekiyor.

Limited ve Anonim Şirket temsilcilerinin oy kullanmak için Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına giderek yetki belgesi alması gerektiği belirtilirken, şahıs şirketlerinin sadece Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile oy kullanabileceği aktarıldı.

Bakmadan Geçme