'Modern Çağda Tüketim' Konulu Konferans Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınları bilinçlendirmeye yönelik yapmış olduğu çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda ‘’ Modern Çağda Tüketim’’ konulu bir konferans düzenledi.
Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konferanslarını sunmak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abuzer Yeşil katıldı.
Abuzer Yeşil, özellikle Avrupa’da modern çağ denilen zaman dilimi ile birlikte işlerin değişmeye başladığını bununla beraber zengin sınıflar ve zengin çevrelerin oluşmaya başladığını belirterek oluşan bu değişim ile birlikte kırsal bölgelerden kentlere doğru bir kayma yaşandığını söyledi. 
İnsanın temel yapısının aynı olduğunu ifade eden Yeşil,  insanların yaşam boyunca zaman zaman kullanmış oldukları aletlerin, metotların ve değişen teknoloji ile birlikte bakış açılarının da değiştiğini söyledi.
Modern çağ ile birlikte tüketim kültürümüzün de değiştiğini belirten Yeşil, bizi diğer insanlardan farklı gösterecek olan ve bizi özel kılacak şeylerin peşine düştüğümüzü söyleyerek, “ Farklılaşma ile birlikte hayatımıza yabancılaşma kavramı da girmiş oldu. Ailemize, çevremize ve değerlerimize karşı yabancılaşmaya başladık” dedi. 
Program sonunda kadın meclisi üyeleri İletişim Uzmanı Abuzer Yeşil’e konu ile ilgili çeşitli sorular sordular.

Bakmadan Geçme