'Miraç Gecesi İlâhi Lütuf Ve İkramlarla Dolu Bir Gecedir'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan mübârek Miraç Kandil’ine bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç gecesi; İlâhi lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Miraç Kandili münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında; “ Mübarek Üç Ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.Miraç Kandili; Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gece Allah’ın emriyle Cebrail (A.S.) vasıtasıyla Mekke’deki Mescid-i Haram’danMescid-i Aksa’ya, oradan da yedi kat semayı aşıp yüce âlemlerin Rabbi olan Allah’ın huzuruna yükselmesidir.
Bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.Miraç bir yükseliş,bir hedeftir. 
Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece vesilesiyle, insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız.
 Bu duygularla tüm İslâm Âleminin Miraç Kandilini kutluyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme