MHP'li Semih Yalçın: CHP Fetörasyon peşindedir

MHP'li Semih Yalçın: CHP Fetörasyon peşindedir

CHP'nin Türkiye'nin dönmeyeceği sözde açılım ve çözüm sürecini ihya etmek için kapalı kapılar ardında hazırlık peşinde olduğunu kaydeden Yalçın, 'CHP’nin hem federasyon, hem de Fetörasyon peşinde olduğunu belirtti.

İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın açıklamalarının tam metni:

CHP’nin İbrahim Kaboğlu’na hazırlattığı raporun arkasında federatif bir yapı öngören Anayasa taslak çalışması vardır. Kaboğlu’nun taslağında ‘Türk’ kelimesi yoktur. Türk devleti yoktur. TÜRKİYE Cumhuriyeti yoktur. Türk Milleti hiç yoktur.

CHP, geride kalan ve bir daha Türkiye’nin dönmeyeceği sözde açılım ve çözüm sürecini ihya etmek için kapalı kapılar ardında hazırlık peşindedir.

Bölücülerin siyasi temsilcisi olan HDP’yi destekleyerek bir bakıma PKK’yı meşrulaştırmaya çalışan adımlarına rağmen, CHP’nin nasıl olup da hala Millet menfaatinden bahsetmesi üzerinde durulması gereken bir tenakuzdur.

CHP Türk milletini aldatma peşindedir. CHP’nin ve safında yer alanların ulusalcılığı da millî değil, kozmopolittir.

CHP’nin siyasi portföyünde, Türk toplumunu meydana getiren birbiriyle uyumlu, kaynaşmış etnik dil ve kültürleri Türkçe ve Türk kültürüyle eşit yurttaşlık temelinde ayrıştıran Anayasa değişikliği vardır. Bu haliyle CHP hem federasyon, hem de Fetörasyon peşindedir.

KAYNAK:TÜRKGÜN

Bakmadan Geçme